Ziekenhuiszorg


De ziekenhuiszorg is een onderwerp waar wij ons graag in verdiepen, maar wat betekent het nu eigenlijk? Kortgezegd omvat ziekenhuiszorg het behandelen en genezen van acute en chronische aandoeningen aan het lichaam die niet direct bij een dokterspost of het verzorgingstehuis kunnen worden behandeld. Het gaat hier dus vaak om specifiekere zorg waar specialisten aan te pas moeten komen.

Samenwerkingen tussen ziekenhuizen en intermediairs bieden veel voordelen, voor zowel het ziekenhuis als ziekenhuismedewerkers. Wat het werken in een ziekenhuis zo aantrekkelijk maakt hebben we gevraagd aan een echte ervaringsdeskundige: verpleegkundige Esmee. Ze vertelt dat het werk uitdagend is en veel variatie met zich meebrengt. Precies waar zij van houdt. 

Verder lees je op deze pagina ook de laatste trends in de branche en hoe een ziekenhuis zich echt kan onderscheiden. Niet alleen op het gebied van goede zorg, maar ook op het gebied van marktpositie en positionering. Hoe vind je jouw ideale collega? En met welke secundaire arbeidsvoorwaarden haal je mensen over de streep?