Trainers sQills


Bij zorgdesQ staan we bekend om onze open cultuur en daarom vinden we het belangrijk dat je weet met wie je te maken krijgt tijdens de workshops. Maak alvast kennis met de workshop-trainers, zodat je van tevoren weet wie jou gaat begeleiden. Wel zo fijn toch! Verder vind je op deze pagina informatie over Leefstijl- & Vitaliteitscoach Roel, een professional waar je een praatje mee kunt maken op sQills.

Rob Bruntink – ‘In gesprek over het levenseinde’ en ‘Wat moet ik weten over digitale nalatenschap?’

Rob is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in palliatieve zorg (als journalist en als trainer in workshops), auteur van diverse boeken en brochures over palliatieve zorg, hoofdredacteur van het vakblad Pallium en voormalig vrijwilliger in een hospice. Hij is tevens mede-eigenaar van Bureau MORBidee, een communicatiebureau dat zich richt op het bespreekbaar(der) maken van de dood.

Katrien Klomp – Workshop ‘Mindset’

De loopbaan van Katrien is begonnen in de zorg als verpleegkundige, ze heeft inmiddels ruim 20 jaar ervaring als operatieassistent. Ze heeft in die tijd veel ervaring opgedaan op het snijvlak van menselijk lichaam en gedrag en communicatie. Door haar passie te volgen als zorgprofessional, Mindset coach en trainingsacteur heeft zij trainingen ontwikkeld op het gebied van Mindset voor zorgprofessionals. Op een creatieve manier neemt zij je mee in het patroon van jezelf en de ander. Met spel en theorie laat zij je zien wat mogelijkheden zijn voor persoonlijke en professionele groei!

Els Voorwinden – Workshop ‘Maagsonde inbrengen, verzorgen & katheteriseren’

Els is een geregistreerd verpleegkundige met een ruime ervaring in verschillende sectoren van de gezondheidszorg. Ze heeft 12 jaar op verschillende (specialistische) afdelingen van het ziekenhuis gewerkt, daarna 6 jaar bij de GGD en nu in de ouderenzorg. Bij de GGD gaf Els veel voorlichting op scholen, waarbij ze veel plezier had in het overdragen van kennis. Els heeft als allround verpleegkundige in de ouderenzorg gemerkt dat er veel vraag is naar meedenken in klinisch redeneren en begeleiden van risico- en voorbehouden handelingen. Het geeft voldoening als collega’s aangeven dat de uitleg tot een breder inzicht in een ziektebeeld of beleving van een patiënt hebben geleid. Als trainer wil Els dit ook aan deelnemers meegeven.

Ingrid van Lieshout – Workshop ‘Balance is the key’

Ingrid is gediplomeerd leefstijlcoach en gewichtscoach. Ingrid begeleid kinderen, gezinnen en werknemers bij bedrijven. Het creëren van een gezonde levensstijl die je levenslang kunt volhouden, daar draait het om. Als leidraad gebruikt Ingrid de richtlijnen van het voedingscentrum. Maar, het gehele plaatje telt; zo kijkt ze niet alleen naar voeding, maar ook naar beweging, ontspanning, stress en slaap. Coachen doet Ingrid vanuit de positieve psychologie en op het kennisevent sQills geeft ze een training over balans.

Ilse Joustra – Workshop ‘BLS & reanimeren’

Ilse is jarenlang werkzaam geweest als allround verpleegkundige. Ze werkte zowel in ziekenhuizen, thuiszorg, verstandelijk gehandicaptenzorg als in de terminale zorg. Ze stond aan het bed en was leidinggevende. Om haar visie en kennis met anderen te kunnen delen haalde zij haar lesbevoegdheid. Tegenwoordig is Ilse werkzaam als verpleegkundig docent en trainer. Ilse’s motto; “niemand is standaard, daarom moet je niet denken in standaarden”. Haar missie is het voorkomen dat zorgverleners met oogkleppen op gaan werken. Ilse wil deelnemers inzicht geven. Haar cursussen zijn interactief en tijdens de trainingen wordt ingespeeld op de vragen en behoeften van deelnemers.

Roel Kamphorst – ‘Levensgeluk en vitaliteit’

Wil jij zelf weer aan het roer komen te staan van je eigen levensgeluk en vitaliteit? Niets is zo moeilijk in ons drukke bestaan, als goed voor jezelf zorgen. Wanneer je dat niet goed doet, gaat dat ten koste van onze lichamelijke en mentale gezondheid, en daarmee ons totale functioneren als mens. Roel biedt vanuit een holistische aanpak coaching trajecten op maat. Het is zijn visie om niet alleen de symptomen aan te pakken, maar samen te werken aan het wegnemen van de oorzaken van de ontstane disbalans. Die aanpak staat garant voor het behalen van duurzame resultaten. Werk samen aan het versterken van persoonlijke veerkracht, onder andere op het gebied van lichamelijke gezondheid, zingeving en zelfredzaamheid. Roel geeft het steuntje in de rug dat je nodig hebt om weer goed voor jezelf te gaan zorgen.