Workshops sQills


In de ochtend en in de middag zijn er verschillende workshops die je kunt volgen, bij een aantal ontvang je achteraf een online certificaat. Wat de workshops gemeen hebben is dat het interactieve workshops zijn, waar je ervaringen uit kunt wisselen met elkaar en je meer inzicht en bewustwording krijgt over het onderwerp. Hieronder vind je de workshops waar je uit kunt kiezen:

Onbegrepen gedrag: kijken naar jezelf

Tijdens deze workshop leer jij als zorgverlener vaardigheden om onbegrepen gedrag van mensen met bijvoorbeeld dementie te omarmen. Verschillende interventies worden besproken om beter aan te sluiten bij de behoeften van de cliënt, zoals bejegening, zintuiglijk gebruik, aanspreken en aanraken. Het doel is om echt in contact te komen, het onbegrepen gedrag te begrijpen en het eigen gedrag af te stemmen op de behoeften van de cliënt. Na afloop van deze workshop krijg je als deelnemer een digitaal certificaat.

Mentale veerkracht – Ga aan de slag met je eigen mindset

Deze workshop staat in het teken van jouw mindset. Je leert gericht en zo objectief mogelijk te kijken naar je eigen gedrag. Hierdoor kun je achterhalen wat je eventueel anders kan doen om verder te groeien. Je wordt je steeds meer bewust van je eigen gedrag. Zo krijg je een nader beeld van je eigen handelen en kun je je eigen valkuilen beter ontwijken. Onderwerpen zoals zelfreflectie, communicatie, persoonlijke waarden, werkplezier en meditatie komen aan bod.

Wondzorg

We gaan het tijdens deze workshop hebben over “wondzorg” en dat is een breed begrip. Zie jij hetzelfde als je collega? Dat gaan we checken tijdens de praktijkopdracht “voetgluren”, no worry je mag je schoenen aanhouden. We zullen ons vooral afvragen “wat is er nu aan de hand”? En dan pas de vraag, “wat moet er nu eigenlijk op?”. Want eerlijk is eerlijk, een juiste behandeling of preventie begint met een correcte diagnose! En dat is lang niet altijd makkelijk. Doe je mee?

Ontwikkelingen in de zorg

Tijdens deze workshop worden de kansen en uitdagingen rondom technologie in de zorg besproken. Zowel vanuit het perspectief van de zorgorganisatie als van de zorgprofessional. Welke ontwikkelingen zien we en wat kunnen/gaan deze ontwikkelingen betekenen voor jouw werk en voor zorgorganisaties? 

Medicatie veiligheid en toedienen

Als zorgverlener ben jij verantwoordelijk voor het geven en uitreiken van medicatie. Aangezien het medicijn gebruik behoorlijk hoog is, is er ook een grotere kans op het verkeerd gebruik van medicatie of het optreden van bijwerkingen. Tijdens deze training leer je op een veilige en verantwoordelijke manier om te gaan met medicatie.

Kwaliteitenspel – door zorgdesQ

Hoe goed ken jij jezelf? Daar kom je achter tijdens dit interactieve spel. Door dit spel krijg jij namelijk een helder beeld van je kwaliteiten, maar ook van je valkuilen. Je krijgt niet alleen inzicht in welke eigenschappen jij bezit, maar je leert ook kijken naar de samenhang tussen je kwaliteiten en valkuilen.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details