Informatie workshops sQills


Ben jij benieuwd welke workshops je allemaal kunt volgen op sQills? Bij zorgdesQ investeren we graag in wat onze zorgprofessionals belangrijk vinden en daar zijn de mogelijkheden op gebaseerd. In de ochtend en in de middag zijn er verschillende workshops die je kunt volgen en van een aantal ontvang je achteraf een online certificaat. Sommigen duren wat langer en wanneer je daarvoor kiest zul je in totaal één workshop volgen. Wat de workshops gemeen hebben is dat het interactieve workshops zijn, waar je ervaringen uit kunt wisselen met elkaar en je meer inzicht en bewustwording krijgt over het onderwerp. Via deze link kun jij je inschrijven voor het kennisevent en voor de workshops. Hieronder vind je de workshops waar je uit kunt kiezen:

Workshop ‘In gesprek over het levenseinde’ – door Rob Bruntink – inclusief certificaat Zorgscholing

Van verpleegkundigen, verzorgenden en andere zorgprofessionals wordt verwacht dat zij in gesprek gaan met ongeneeslijk zieken over het levenseinde. Maar hoe doe je dat? Waarover praat je en wanneer begin je? Op die vragen gaat de workshop ‘In gesprek over het levenseinde’ in. Er is aandacht voor theorie en kennisoverdracht, daarnaast oefen je met mede-cursisten in levenseindegesprekken.

Workshop ‘Wat moet ik weten over digitale nalatenschap?’ – door Rob Bruntink – inclusief certificaat Zorgscholing

Vrijwel iedereen is actief op social media en andere digitale fora en platforms. Als het levenseinde nadert, reist de vraag ‘wat gebeurt er met mijn gegevens als ik er zelf niet meer ben?’.  Het kan helpen als jij als hulpverlener weet wat de mogelijkheden zijn en zo kan helpen bij de bewustwording over het digitale nalatenschap. In deze workshop krijg je handvatten waarmee cliënten en hun naasten zaken (beter) kunnen regelen.  

Workshop ‘Mindset’ – door Katrien Klomp – inclusief certificaat Zorgscholing

In deze workshop ga je gericht aan de slag met je mindset, jouw gedrag. Je leert gericht en zo objectief mogelijk te kijken naar je eigen gedrag. Hierdoor kun je achterhalen wat je eventueel anders kan doen om verder te groeien. Het is een training met theoretische uitleg en oefeningen waardoor je inzicht krijgt in je mindset, hierdoor herken je je patronen. Zo krijg je een nader beeld van je eigen handelen en kun je je valkuilen beter ontwijken.

Workshop ‘Maagsonde inbrengen, verzorgen & katheteriseren’ – door Els Voorwinden – inclusief certificaat Zorgscholing

In deze workshop krijg je uitleg en kun je oefenen met het inbrengen en verzorgen van de maagsonde en het katheteriseren van mannen en vrouwen. 

balans

Workshop ‘Balance is the key’ – door Ingrid van Lieshout

In deze workshop word je meegenomen in de wereld van balans. Ben jij in balans? Die vraag wordt samen met Ingrid onderzocht. Uiteraard wordt er ook gekeken naar hoe jij (meer) in balans kunt komen. Als zorgprofessional is dit van belang voor jezelf, maar ook omdat je een voorbeeldfunctie hebt in je vak. De volgende thema’s komen hierbij aan bod: vitaliteit, voeding, beweging, stress, slaap, mindset en communicatie.

Workshop ‘BLS & reanimeren’ – door Ilse Joustra – inclusief certificaat Zorgscholing

Tijdens deze workshop leer je hartmassage en beademing te geven, waarbij je de AED gebruikt. Ilse geeft uitleg over de toepassing van Basic Life Support bij volwassenen en een instructie van AED (Automatische Externe Defibrillator). Je bent na de workshop dus op de hoogte van de functie van AED en je zult weten hoe je moet reanimeren. 

Workshop ‘Gezond ondernemen’ – door Solopartners

Deze workshop gaat over de voor- en nadelen van het zzp-schap. Het zzp-schap in de zorg is namelijk niet voor iedereen de beste optie, maar voor wie wel? Je krijgt tijdens deze workshop inzicht in wat er van je wordt verwacht als zzp’er in de zorg. Zo leer je aan welke eisen een zzp’er moet voldoen, zowel op basis van de Wkkgz/Wtza als ondernemer.