Werving en selectie zorg, op zoek naar de perfecte match

Ben je op zoek naar permanente invulling van openstaande zorgvacatures? Het werven en selecteren van zorgpersoneel voor jouw organisatie is een taak die veel energie en tijd in beslag neemt. Deze taak kun je met een gerust hart aan ons overlaten! Bij zorgdesQ zijn we gespecialiseerd in het werven en selecteren van deskundig zorgpersoneel. 

Samen met jou bepalen we de wervingsstrategie en de vereisten waaraan de kandidaat moet voldoen. Onze werkwijze bij werving en selectie voor de zorg is eenvoudig maar effectief. Wij fungeren als jouw partner in het vervullen van vacatures in de zorg op verschillende niveaus.

Een werving- en selectiebureau in de zorg, wat houdt dat in? 

Een werving- en selectiebureau in de zorg is gespecialiseerd in het vinden en selecteren van geschikt zorgpersoneel. Zij fungeren als tussenpersoon tussen werkgever en kandidaat. De verantwoordelijkheid van het opsporen van de juiste kandidaten en deze aanbevelen bij de werkgevers, ligt in handen van het werving- en selectiebureau.

Het werving- en selectiebureau begrijpt de behoeften en eisen van zorgorganisaties en werkt nauw samen met hen voor het opstellen van een goede wervingsstrategie. Dit omvat onder andere het bepalen van de vereisten waar een kandidaat aan moet voldoen zoals opleidingsniveau, ervaring, certificeringen en vaardigheden. Deze criteria zijn de leidraad bij het zoeken naar geschikte kandidaten. 

Voordelen van het werken met een werving- en selectiebureau in de zorgsector

 • Tijd- en kostenefficiëntie: Het bureau beschikt over de juiste middelen en expertise om snel geschikte kandidaten te vinden en te selecteren. 
 • Toegang tot een breed netwerk: Werving- en selectiebureaus beschikken over een groot netwerk van gekwalificeerde zorgprofessionals. 
 • Focus op de juiste match: Door de expertise van het bureau en inzicht in de zorgsector helpen ze niet alleen gekwalificeerde kandidaten te vinden, maar ook kandidaten die goed passen binnen de organisatiecultuur.

 

ZorgdesQ jouw betrouwbare partner in werving en selectie in de zorgsector

Een CV screenen is tegenwoordig niet meer voldoende als je op zoek bent naar de perfecte match. Bij zorgdesQ gaan we verder dan dat. We voeren gesprekken met zowel werkgevers als kandidaten om beide partijen goed te leren kennen. Op die manier kunnen we de ideale match tot stand brengen tussen opdrachtgevers en personeel.

 • Wij kiezen voor een persoonlijke werkwijze met opdrachtgevers en kandidaten. 
 • Openheid, betrokkenheid en wederzijds vertrouwen staan centraal binnen onze samenwerking. 
 • Wij matchen op hard skills, maar ook op soft skills. In onze ogen misschien nog wel belangrijker.

 

Gratis whitepaper over het binden, boeien en behouden van zorgpersoneel

Naast het begeleiden, werven en selecteren houden we ons, bij zorgdesQ, bezig met het binden, boeien en behouden van professionals in de zorg. Wil jij leren hoe je jouw zorgmedewerkers kunt binden aan jouw organisatie en voorkomen dat waardevolle medewerkers vertrekken? Download dan onze gratis whitepaper

Download de whitepaper

 

Maatwerk in werving en selectie binnen de zorgsector

Werving en selectie is altijd maatwerk. Samen met jou kiezen we het type dienstverlening dat het beste bij jouw organisatie past. 

Ben je benieuwd naar de voorwaarden en tarieven en wil je weten of onze werkwijze aansluit bij jouw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op. We plannen graag een kennismakingsgesprek in.

 

roy

Vrijblijvende afspraak plannen? Laat je gegevens achter, dan bel ik je terug!

  Werkwijze


  Werving en screening

  Vanuit een duidelijke opdracht maken we een voorselectie en wordt er per kandidaat een uitgebreid antecedenten onderzoek uitgevoerd.

  Persoonlijk gesprek

  Er worden geschikte kandidaten geselecteerd op diverse hard- en soft skills. Vervolgens voeren wij met geschikte kandidaten een persoonlijk gesprek om een compleet beeld te krijgen.

  Voordracht van selectie

  De uiteindelijke selectie wordt aan je voorgedragen en samen bespreken we welke kandidaten voor een kennismakingsgesprek worden uitgenodigd.

  Kennismakingsgesprek

  Er worden kennismakingsgesprekken georganiseerd op een door jou gekozen locatie, datum en tijdstip. Het is bij zorgdesQ gebruikelijk om de consultant aanwezig te laten zijn bij het eerste gesprek ter ondersteuning van het proces.

  Verdere procedure

  Na het eerste gesprek bepaal je met welke kandidaat de procedure wordt vervolgt en hoe de verdere procedure er uit ziet. Doorgaans is dat een tweede gesprek en een arbeidsvoorwaardelijk gesprek.

  Afronden

  Pas nadat jullie in het arbeidsvoorwaardelijk gesprek tot wederzijds akkoord komen voor in dienst treden, brengt zorgdesQ de werving en selectie fee in rekening voor de bewezen diensten.

  Meer weten? Neem contact met ons op via 085-2732250.

  Referenties


  Beste zorgdesQ, wij zijn met jullie gaan samenwerken in de drukste periode: de coronatijd. Een tijd dat wij als planners niet snel zullen vergeten, maar ook een tijd waarin wij hebben gemerkt dat samenwerking met andere planners erg belangrijk is. De samenwerking met zorgdesQ was prettig: wij hoefde maar te mailen of te bellen en er werd meteen actie ondernomen. Dit was erg fijn, want jullie hebben ons zo uit de ‘brand’ geholpen!

  Wij willen Guillaume Deux in het bijzonder benoemen. Guillaume, we hoefde je maar te bellen en je stond ons te woord. De samenwerking met jou is als prettig ervaren. ZorgdesQ, wij hopen dat we nog veel kunnen samenwerken met jullie en ooit elkaar kunnen ontmoeten als corona voorbij is. Wanneer we allemaal de vaccinatie hebben gehad plannen we dit in.

  Robbert & Jamy – Planners Mijzo (Riethorst Stromenland)

  Sinds 1,5 jaar werkt de Wever naar tevredenheid samen met zorgdesQ. Onze ervaringen zijn positief. De lijnen zijn kort, de medewerkers van goede kwaliteit en eventuele aandachtspunten worden snel en adequaat opgepakt. We hopen vanuit Plan en Flex de Wever deze samenwerking nog lang voort te kunnen zetten.

  Plan en Flex – De Wever

  Het kennismakingsgesprek vond ik erg prettig. Ik was toch vrij chaotisch, maar ondanks dat hadden we direct een klik. Ik vond en vind de communicatie altijd prettig. Ervaar deze als erg open en gelijkwaardig. Het laatste gesprek over de tarieven verliep naar mijn idee ook prima. Kortom de samenwerking ervaar ik als zeer positief!

  Esther Spijkers – Vivent

  Onze samenwerking met zorgdesQ ervaren wij als persoonlijk en toch heel professioneel. De lijntjes zijn kort en men houdt zich aan de gemaakte afspraken. Ook onze ervaring met de Zzp-er is heel positief, van beide kanten wordt het als zeer prettig ervaren.

  Saskia Kreijveld – Coördinator – Joris Zorg

  Al vele jaren maken wij bij Schakelring gebruik van de diensten van ZorgdesQ via Joris de Vries. Joris is een gemakkelijk te benaderen persoon die snel meedenkt en het bijna altijd lukt om een oplossing te bedenken en een geschikte persoon voor de werkzaamheden te benaderen. Dit jaar waren er in een aantal locaties tijdelijk wat personeelsproblemen waarvoor Joris is benaderd door de teamleiders. Joris en zijn collega’s zorgen dan dat er snel geschikte ZZPérs kunnen worden ingeroosterd of geven tijdig dat dit niet gaat lukken en denken mee voor een andere oplossing.

  Elly Smulders – P&O adviseur – Stichting Schakelring

  We zijn positief over de samenwerking vooral de snelle, professionele en persoonsgerichte service. De zorgvuldigheid naar zowel onze organisatie als naar de medewerkers die ZorgdesQ inzet wordt gezien en erg gewaardeerd. De administratie loopt goed. Ik werk nu al drie jaar met ZorgdesQ samen en hoop onze samenwerking te continueren.

  Karin Bos-Hertroys – Hoofd Zorg en Welzijn – Stichting Teresia van Miert

  ECR Sibelius werkt sinds een aantal jaren prettig samen met ZorgdesQ. We maken regelmatig gebruik van de inzet van verpleegkundigen, verzorgenden-IG en/of helpende voor ons thuiszorgteam. ZorgdesQ werkt met gekwalificeerd personeel dat flexibel inzetbaar is. Er wordt snel geschakeld en goed gecommuniceerd.

  Wil van Gastel – Locatiemanager – ECR Sibelius Oss.

  We ervaren de samenwerking met zorgdesQ als een fijne samenwerking, ze zijn goed benaderbaar, meedenkend en hard werkend om de juiste personen te vinden.

  Simone Klein Hesselink – Manager Bedrijfsvoering – Bernhoven Ziekenhuis

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details