Uitzenden en detacheren in de zorg

Bij het leiden van een zorginstelling is het belangrijk om altijd voldoende personeel te hebben om te zorgen voor de patiënten en cliënten. Dit kan soms lastig zijn, omdat er veel variabelen zijn waarmee rekening moet worden gehouden, zoals ziekteverlof, verlof van medewerkers, en meer.

Gelukkig zijn er oplossingen, zoals uitzenden en detacheren in de zorg. ZorgdesQ is een detachering- en uitzendbureau in de zorg. Ons motto ‘Onze mensen, onze kracht’ is de basis van ons succes. Wij helpen je graag bij het bemiddelen, begeleiden, werven en selecteren van zorgpersoneel!

Wat doet een uitzendbureau in de zorg?

Uitzenden in de zorg houdt in dat men via een uitzendbureau tijdelijk zorgprofessionals ‘uitleent’ aan een zorginstelling. Het uitzendbureau blijft de werkgever van de zorgprofessionals, maar ze werken tijdelijk bij de zorginstelling waar hij of zij uitgezonden zijn. Op deze manier kan je flexibel personeel inzetten. Dit is een ideale uitkomst wanneer je tijdelijk extra personeel nodig hebt of bijvoorbeeld bij ziekteverlof van vaste medewerkers.

Wat doet een detacheringsbureau in de zorg?

Naast uitzenden is het ook mogelijk om een detacheringsbureau in de zorg in te schakelen. Detacheren in de zorg betekent dat een zorgprofessional tijdelijk wordt overgeplaatst naar een andere zorginstelling, maar wel in dienst blijft bij zijn of haar eigen werkgever. De reden voor het detacheren van een zorgprofessional kan bijvoorbeeld zijn dat ze ervaring willen opdoen in een andere setting of omdat een andere zorginstelling tijdelijk behoefte heeft aan extra personeel.

Voordelen van uitzenden en detacheren in de zorg

Het uitzenden en detacheren van zorgprofessionals heeft verschillende voordelen. Een belangrijk voordeel is dat er snel extra personeel beschikbaar kan zijn wanneer dit nodig is. Dit is vooral belangrijk in situaties waarin er sprake is van ziekteverlof of andere onvoorziene omstandigheden. Daarnaast kan detacheren in de zorg een manier zijn om je medewerkers een nieuwe ervaring op te laten doen en zich verder te ontwikkelen als zorgprofessional.

Uitzenden en detacheren in de zorg bij zorgdesQ

Bij zorgdesQ bieden wij uitzend- en detachering diensten in de zorg. Wij hebben een groot netwerk van zorgprofessionals die wij kunnen inzetten op momenten dat extra personeel nodig is. Onze zorgprofessionals zijn goed opgeleid en hebben ruime ervaring in de zorg. Wij zorgen voor een zorgvuldige match tussen de zorgprofessional en de zorginstelling, zodat er een goede klik is en de zorgprofessional goed past binnen het team van de zorginstelling.

 • Wij kiezen voor een persoonlijke werkwijze met opdrachtgevers en kandidaten. 
 • Openheid, betrokkenheid en wederzijds vertrouwen staan centraal binnen onze samenwerking. 
 • Wij matchen op hard skills, maar ook op softskills. In onze ogen misschien wel belangrijker.

Gratis whitepaper over het binden, boeien en behouden van zorgpersoneel

Als zorginstelling is het behouden van waardevol personeel essentieel voor het leveren van hoogwaardige zorg aan patiënten. Naast het begeleiden, werven & selecteren houden we ons bij zorgdesQ bezig met het binden, boeien en behouden van professionals in de zorg. Wil jij leren hoe je jouw zorgmedewerkers kunt binden aan jouw organisatie en voorkomen dat waardevolle medewerkers vertrekken? Download dan onze gratis whitepaper.

Download de whitepaper

Vrijblijvend een afspraak plannen?

Kunnen wij jou helpen bij het uitzenden of detacheren van zorgpersoneel en sluit onze werkwijze aan bij jouw zorgorganisatie? Neem dan contact met ons. We plannen graag een kennismakingsgesprek.

Vrijblijvende afspraak plannen? Laat je gegevens achter, dan bellen wij je terug! 

 

  Referenties


  “Beste zorgdesQ, wij zijn met jullie gaan samenwerken in de drukste periode: de coronatijd. Een tijd dat wij als planners niet snel zullen vergeten, maar ook een tijd waarin wij hebben gemerkt dat samenwerking met andere planners erg belangrijk is. De samenwerking met zorgdesQ was prettig: wij hoefde maar te mailen of te bellen en er werd meteen actie ondernomen. Dit was erg fijn, want jullie hebben ons zo uit de ‘brand’ geholpen!”

  Robbert & Jamy – Planners Mijzo (Riethorst Stromenland)

  “Sinds 1,5 jaar werkt de Wever naar tevredenheid samen met zorgdesQ. Onze ervaringen zijn positief. De lijnen zijn kort, de medewerkers van goede kwaliteit en eventuele aandachtspunten worden snel en adequaat opgepakt. We hopen vanuit Plan en Flex de Wever deze samenwerking nog lang voort te kunnen zetten.”

  Plan en Flex – De Wever

  “Onze samenwerking met zorgdesQ ervaren wij als persoonlijk en toch heel professioneel. De lijntjes zijn kort en men houdt zich aan de gemaakte afspraken. Ook onze ervaring met de Zzp-er is heel positief, van beide kanten wordt het als zeer prettig ervaren.”

  Saskia Kreijveld – Coördinator – Joris Zorg

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details