Bijscholen en opleiden in de zorg

Als zorgmedewerker weet jij als geen ander hoe belangrijk (bij)scholing in de zorg is. In een dynamisch en snel veranderend werkveld is het van groot belang dat zorgmedewerkers voortdurend bijgeschoold en opgeleid worden. 

ZorgdesQ investeert daarom in goede begeleiding en indien nodig bijscholing voor haar zorgmedewerkers. Onze intentie is om, samen met onze opdrachtgevers, zorg te dragen voor nieuwe en bestaande kwalitatief hoge zorgprofessionals. 

 

Het belang van (bij)scholing in de zorg

Ontwikkelingen binnen de zorgsector gaan razendsnel. Als zorgmedewerker ben je nooit uitgeleerd.  Bijscholing is daarom essentieel.

Om ervoor te zorgen dat goede zorg gewaarborgd blijft, is het belangrijk om de kennis in de zorg op peil te houden. Door middel van gerichte scholing kunnen zorgmedewerkers hun kennis en vaardigheden uitbreiden, nieuwe behandelmethoden leren en op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de medische wereld. 

Daarnaast dragen de opleidings- en bijscholingsmogelijkheden bij aan het aantrekken en behouden van gekwalificeerd zorgpersoneel. Voor veel zorgmedewerkers is de mogelijkheid tot professionele groei en ontwikkeling een belangrijk aspect in het kiezen van een werkgever. Door een stimulerende leeromgeving aan te bieden, kunnen zorgorganisaties zorgprofessionals motiveren en de betrokkenheid vergroten. 

Trek je als bedrijf zijnde meer gekwalificeerd zorgpersoneel aan, dan betekent dit ook dat de zorgdruk steeds lager wordt binnen jouw organisatie. Een prettige situatie voor zowel werkgever, als voor de collega’s. 

 

De voordelen van opleiden en bijscholing in de zorg

  • De kennis waarover een zorgmedewerker beschikt wordt opgefrist en uitgebreid.
  • Zorgmedewerkers blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
  • Verbeterde kwaliteit van zorg. Door continu bij te leren, leveren zorgmedewerkers hoogwaardige zorg. 
  • Professionele groei. Opleiding en bijscholing biedt zorgmedewerkers de mogelijkheid zich te specialiseren binnen de zorgsector.
  • Betere werktevredenheid en personeelsbehoud. Een organisatie die investeert in de professionele ontwikkeling van haar zorgmedewerkers creëert een hogere werktevredenheid. 

 

Opleiden in de zorg met zorgdesQ

Bij zorgdesQ vinden we opleiding en scholing in de zorgsector erg belangrijk. We streven ernaar om de professionele ontwikkeling van de zorgmedewerkers te ondersteunen. Daarom bieden we uitgebreide mogelijkheden voor opleiding en scholing aan, in samenwerking met zorgorganisaties. We begrijpen namelijk dat leren niet stopt na het behalen van een diploma of certificaat. 

 

Gratis whitepaper: Binden, boeien en behouden van zorgpersoneel. 

Uit landelijk onderzoek bleek dat opleiding en scholing een belangrijk onderdeel is voor zorgprofessionals. Wil jij meer weten over dit onderzoek? Ben jij benieuwd welke onderdelen een grote rol spelen in het binden, boeien en behouden van zorgprofessionals? Download dan onze gratis whitepaper.

Download de whitepaper

 

Investeren in het bijscholen en opleiden in de zorg

Investeren in goede begeleiding en bijscholing is erg belangrijk in de zorg. Samen met jou als werkgever kiezen welk bijscholing- of opleidingstraject het beste bij jullie medewerkers past.  Ben je benieuwd naar de voorwaarden en tarieven en wil je weten of onze werkwijze aansluit bij jouw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op. We plannen graag een kennismakingsgesprek in.

Referenties


Beste zorgdesQ, wij zijn met jullie gaan samenwerken in de drukste periode: de coronatijd. Een tijd dat wij als planners niet snel zullen vergeten, maar ook een tijd waarin wij hebben gemerkt dat samenwerking met andere planners erg belangrijk is. De samenwerking met zorgdesQ was prettig: wij hoefde maar te mailen of te bellen en er werd meteen actie ondernomen. Dit was erg fijn, want jullie hebben ons zo uit de ‘brand’ geholpen!

Wij willen Guillaume Deux in het bijzonder benoemen. Guillaume, we hoefde je maar te bellen en je stond ons te woord. De samenwerking met jou is als prettig ervaren. ZorgdesQ, wij hopen dat we nog veel kunnen samenwerken met jullie en ooit elkaar kunnen ontmoeten als corona voorbij is. Wanneer we allemaal de vaccinatie hebben gehad plannen we dit in.

Robbert & Jamy – Planners Mijzo (Riethorst Stromenland)

Sinds 1,5 jaar werkt de Wever naar tevredenheid samen met zorgdesQ. Onze ervaringen zijn positief. De lijnen zijn kort, de medewerkers van goede kwaliteit en eventuele aandachtspunten worden snel en adequaat opgepakt. We hopen vanuit Plan en Flex de Wever deze samenwerking nog lang voort te kunnen zetten.

Plan en Flex – De Wever

Het kennismakingsgesprek vond ik erg prettig. Ik was toch vrij chaotisch, maar ondanks dat hadden we direct een klik. Ik vond en vind de communicatie altijd prettig. Ervaar deze als erg open en gelijkwaardig. Het laatste gesprek over de tarieven verliep naar mijn idee ook prima. Kortom de samenwerking ervaar ik als zeer positief!

Esther Spijkers – Vivent

Onze samenwerking met zorgdesQ ervaren wij als persoonlijk en toch heel professioneel. De lijntjes zijn kort en men houdt zich aan de gemaakte afspraken. Ook onze ervaring met de Zzp-er is heel positief, van beide kanten wordt het als zeer prettig ervaren.

Saskia Kreijveld – Coördinator – Joris Zorg

Al vele jaren maken wij bij Schakelring gebruik van de diensten van ZorgdesQ via Joris de Vries. Joris is een gemakkelijk te benaderen persoon die snel meedenkt en het bijna altijd lukt om een oplossing te bedenken en een geschikte persoon voor de werkzaamheden te benaderen. Dit jaar waren er in een aantal locaties tijdelijk wat personeelsproblemen waarvoor Joris is benaderd door de teamleiders. Joris en zijn collega’s zorgen dan dat er snel geschikte ZZPérs kunnen worden ingeroosterd of geven tijdig dat dit niet gaat lukken en denken mee voor een andere oplossing.

Elly Smulders – P&O adviseur – Stichting Schakelring

We zijn positief over de samenwerking vooral de snelle, professionele en persoonsgerichte service. De zorgvuldigheid naar zowel onze organisatie als naar de medewerkers die ZorgdesQ inzet wordt gezien en erg gewaardeerd. De administratie loopt goed. Ik werk nu al drie jaar met ZorgdesQ samen en hoop onze samenwerking te continueren.

Karin Bos-Hertroys – Hoofd Zorg en Welzijn – Stichting Teresia van Miert

ECR Sibelius werkt sinds een aantal jaren prettig samen met ZorgdesQ. We maken regelmatig gebruik van de inzet van verpleegkundigen, verzorgenden-IG en/of helpende voor ons thuiszorgteam. ZorgdesQ werkt met gekwalificeerd personeel dat flexibel inzetbaar is. Er wordt snel geschakeld en goed gecommuniceerd.

Wil van Gastel – Locatiemanager – ECR Sibelius Oss.

We ervaren de samenwerking met zorgdesQ als een fijne samenwerking, ze zijn goed benaderbaar, meedenkend en hard werkend om de juiste personen te vinden.

Simone Klein Hesselink – Manager Bedrijfsvoering – Bernhoven Ziekenhuis

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details