Internationale zorg professionals

Door grote tekorten aan professionals in de zorg ontvangt zorgdesQ grote vraag naar verzorgende niveau 3(IG), verpleegkundigen niveau 4 en niveau 5. De verwachting is dat op de langere termijn dit tekort steeds meer zal toenemen. Met een samenwerkingspartner die gespecialiseerd is in het werven van Europees zorgpersoneel slaan wij daarom de handen ineen om in die behoefte van onze opdrachtgevers te kunnen voorzien.
Dit doen we door hoogopgeleide verpleegkundige te promoten, rekruteren en te selecteren uit het Zuid-Europese landen en deze te werk te stellen in de Nederlandse gezondheidszorg. De focus is hierbij gericht op Spanje, Portugal en Italië. In deze landen is namelijk sprake van een hoogwaardige kwaliteit aan opgeleide verpleegkundigen terwijl er in die landen sprake van een hoge werkloosheid onder zorgprofessionals.

Na het werven, selecteren, sollicitatie- en matchingstraject van de juiste zorg-professionals wordt gestart met een intensieve taalopleiding. In drie maanden wordt gewerkt aan het taalniveau B1, welke tevens nodig is voor het behalen van de BIG-registratie in Nederland. Tijdens de opleiding worden de toekomstige werkgevers met regelmaat op de hoogte gehouden van de vorderingen. Tevens worden er diverse contact momenten ingepland, zodat er alvast kan worden gewerkt aan wederzijdse binding tussen zorg-professional en organisatie. Ook in Nederland ontvangen de Europese zorgprofessionals intensieve begeleiding waarbij ondersteuning wordt geboden om niet alleen ‘on the job’ maar ook in het ‘dagelijkse leven’ zo goed mogelijk te integreren. Onze klanten worden daarbij volledig door ons ontzorgd.

Wij zijn enthousiast om hier meer over te vertellen, indien je meer informatie wenst dan ben je van harte uitgenodigd om contact met ons op te nemen via 085-273 22 50.

Kunnen wij je helpen?

Neem contact op