Flexibel werken

Jouw werkgeluk vergroten als zorgmedewerker?

9 februari 2022

Werkgeluk is iets wat we allemaal willen ervaren. ‘s Ochtends vrolijk uit je bed stappen en vervolgens met veel plezier naar het werk rijden. Nu is de vraag of jij op dit moment werkgeluk ervaart. Wat heb je eigenlijk nodig om werkgeluk te ervaren? Wist je dat een intermediair jou kan begeleiden in jouw zoektocht? Oké, laten we beginnen bij het begin!  

Werkgeluk

Werkgeluk in Nederland

Elk jaar staat er een week in het teken van het werkgeluk. Een week dat alle onderzoeken en cijfers weer voor de dag worden getoverd. Zoals het artikel op NU.nl, waarin we kunnen lezen dat wij als Nederlanders het prima naar ons zin hebben op het werk. We scoren gemiddeld een 7,2. Niet slecht! Maar er zijn natuurlijk genoeg mensen die het minder naar hun zin hebben op het werk. Dit brengt een aantal gevolgen met zich mee. Minder werkgeluk zorgt er namelijk voor dat jij minder productief bent en heeft daarnaast een negatief effect op jouw gezondheid. Behoor jij tot deze groep en ervaar jij geen werkplezier? Start dan jouw zoektocht naar werkgeluk. Hiervoor moeten we eerst achterhalen wat de factoren zijn die werkgeluk bepalen.

Factoren voor werkgeluk

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat vier aspecten de boventoon voeren als het gaat om werkgeluk. Namelijk voldoening, plezier, zingeving en verbinding. Voldoening heeft alles te maken met persoonlijke ontwikkeling. Merk jij dat je persoonlijke vooruitgang boekt en jouw sterke eigenschappen kunt toepassen in je functie? Als je deze vraag met ‘ja’ beantwoordt, haal jij voldoening uit je beroep. Plezier en verbinding spreken voor zich, maar zijn daardoor niet minder belangrijk. Voel jij de verbondenheid met je bedrijf en je collega’s? Heb je een goede band opgebouwd en voel jij je gewaardeerd? De laatste factor, zingeving, speelt in op het leveren van een bijdrage. Niet alleen aan de organisatie, maar ook aan de maatschappij.

Bij zorgdesQ hebben we deze 4 aspecten doorgetrokken naar 10 factoren voor de zorgmedewerker. Waar je precies geluk uithaalt is voor iedereen weer net iets anders, maar deze factoren spelen over het algemeen zeker een rol. Wil jij eens met een kritische blik kijken naar je huidige baan? Bekijk onze checklist

De zoektocht naar werkgeluk

Als jij momenteel geen werkgeluk ervaart bij je huidige werkgever weet je dat het tijd is om te gaan oriënteren naar nieuwe mogelijkheden. Je weet nu welke aspecten en factoren bijdragen aan werkgeluk en dus waar een functie en organisatie aan moeten voldoen. Toch kan het lastig blijven om dit voor jezelf te bepalen. Begeleiding in jouw zoektocht kan enorm helpen en bij zorgdesQ helpen we je graag. Het traject dat je doorloopt ziet als volgt uit:

Hulp bij jouw zoektocht

Schrijf je bij ons in! Jij en één van onze recruiters leren elkaar vervolgens kennen door middel van een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op jouw wensen en behoeften in een baan. Maar ook jouw kwaliteiten, minder sterke punten en zaken waarin jij je wilt gaan ontwikkelen. Op deze manier krijgen we meer inzicht in waar een functie voor jou aan moet voldoen om verbinding, plezier en zingeving te ervaren. Ook kunnen we op zoek gaan naar een functie met doorgroeimogelijkheden als jou dat voldoening geeft. 

Vervolgens wordt jouw CV getoond aan opdrachtgevers waarvan wordt verwacht dat jij aansluit bij de organisatie en de openstaande vacature. Is er een match? Dan kom jij weer in actie. Jij mag de opdrachtgever en potentiële werkgever gaan ontmoeten. Als het dan nog steeds een match blijkt te zijn kunnen we jou feliciteren met je nieuwe job.

Natuurlijk hangt werkgeluk niet alleen af van externe factoren. Zorg ook dat je zelf wat meer de touwtjes in handen hebt. Stel jezelf de vraag: ‘Waar word ik gelukkig van?’ en ga kritisch kijken waar je zelf dingen in kan veranderen.

Succes in jouw zoektocht naar werkgeluk!

Liefs, Myrthe

– Myrthe Moet vertellen –
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details