Thuiszorg

Thuiszorg en mantelzorg

16 november 2022

Een belangrijke ontwikkeling binnen de zorg is zorg op maat. Dit houdt in dat de cliënt zijn/haar zorg ontvangt op de juiste plek en op het juiste moment. Veel cliënten willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, ondanks eventuele beperkingen en zorg die daarvoor nodig is. Dit maakt de mantelzorg en de thuiszorg onmisbaar. Een goede samenwerking tussen beide is daarom van groot belang. Maar hoe pak je dit als thuiszorgmedewerker het beste aan?

Mantelzorg: wat is het en waarom is het belangrijk?

Mantelzorg is langdurige en vaak onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dit kan verzorging zijn of hulp bij dagelijkse activiteiten. Ook kan het gaan om intensieve of minder intensieve hulp. Het is anders dan de thuiszorg, omdat thuiszorg wordt gegeven door een professionele zorgverlener. Er zijn verschillende redenen waarom mantelzorg belangrijk is:

Een win-win!

Een goede samenwerking heeft voordelen voor alle betrokken partijen. Mantelzorgers voelen zich gewaardeerd, thuiszorgmedewerkers hebben meer plezier in hun werk en de cliënt ontvangt de beste en de meest passende zorg. Maar hoe pak je dit aan? Hieronder een aantal tips voor jou als thuiszorgmedewerker:

Hopelijk zullen bovengenoemde tips je helpen bij jouw samenwerking met de mantelzorger en jouw cliënt. Want het is een feit: goed samenwerken is van doorslaggevend belang voor het behalen van de gewenste resultaten bij werk waar meerdere personen bij betrokken zijn. En uiteindelijk willen we toch allemaal hetzelfde? De beste zorg!

Veel liefs,

Chantay
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details