Team desQ

Leer Yvon (recruiter) beter kennen!

6 juli 2022

Deze week staat recruiter Yvon in de spotlights. Ik heb natuurlijk al een aantal gesprekken met Yvon gehad waarin al duidelijk werd dat ze een positief en energiek karakter heeft. Ze heeft me echt verbaasd toen ze vertelde over de mooie reizen die ze heeft gemaakt en vaak ook nog eens in haar eentje. Ik kan in ieder geval alvast zeggen dat ze een echte durfal is. Tijd om haar nóg beter te leren kennen. Wat vindt zij van haar functie en wat is haar favoriete vakantiebestemming? Je leest het allemaal in dit interview! 

Yvon is werkzaam op ons kantoor in Breda en werkt vaak samen met recruiter Bas. Ik heb daarom aan Bas gevraagd of hij een stukje over Yvon kan schrijven.  

Bas: “Yvon is naar mijn idee het best te omschrijven als een positieve wervelwind. Wanneer zij binnenkomt is er meteen actie op de vloer! Ze is altijd vrolijk, vol energie en altijd bezig met talloze zaken tegelijk waar ze je dan ook graag deelgenoot van maakt. Deze energie werkt heel aanstekelijk en geeft een fijne gezamenlijke ‘schouders eronder’ mentaliteit. Wat ik erg fijn vind aan het werken met Yvon is dat ze niet alleen veel energie en humor meeneemt, maar ook ontzettend veel kennis, kunde en bereid is om dat te delen. Hoe druk ze ook is, je kan altijd bij haar terecht met vragen waarin ze ook actief meedenkt naar een oplossing zodat je zelf verder kunt. Ze is enorm begaan met iedereen, of dit nou haar kandidaten, klanten of collega’s zijn maakt voor haar niets uit. En dat is denk ik juist wat haar zo toegankelijk maakt. Een enorm fijne en stabiele collega die we niet kunnen missen in het recruitmentteam!”

Thymen: “Hoe ben je bij zorgdesQ terecht gekomen?”

Yvon: “Dat is wel een grappig verhaal. Ik werkte bij de GGD Zuid-Limburg op de afdeling bron- en contactonderzoek. Ik had een kamer gevonden in Breda en ze vroegen of ik overgezet wilde worden naar de GGD in Brabant. Ik was net klaar met de opleiding HRM toen ik gebeld werd door senior recruiter Myrthe Nijst met de vraag of ik het interne team van zorgdesQ wilde versterken.” 

Thymen: “Wat voor een baan heb jij binnen zorgdesQ?”

Yvon: “Ik ben recruiter. Ik ben verantwoordelijk voor de regio van Zuid-Limburg tot aan Tilburg. In mijn baan als recruiter probeer ik de juiste match te vinden tussen de opdrachtgever en de kandidaat.”

Thymen: “Hoe ziet een perfect weekend eruit in jouw ogen?”

Yvon: “Een perfect weekend is voor mij over de 25 graden. Een beetje chillen en terrasjes. Eventueel een festival of op stap. Ik zit vol energie dus ik hou wel van een actief weekend. Hiken vind ik leuk om te doen, maar dat is in Nederland minder snel van toepassing.”

Thymen: “Wat zou je nog willen bereiken op zakelijk gebied?”

Yvon: “Om voor de komende tijd gelukkig te zijn met wat ik nu heb. Ik kan soms snel uitgekeken zijn op dingen. In mijn huidige functie kan niet alles gepland worden en elke dag is anders, dus ik hoop dat het mij voor een lange tijd voldoening geeft.”

Thymen: “Vind jij jouw functie nog leuk en waarom?” 

Yvon: “Ja, ik vind het zeker leuk. Elke dag is anders. Ik maak vaak een planning voor mezelf. De ene dag kan ik de planning volgen en de andere dag niet. Ik vind het fijn dat het team van Breda is gegroeid, omdat ik nu echt een team heb. Ook vind ik de vrijheid binnen mijn functie erg fijn.”

Thymen: “Wat doe je als eerst als je thuiskomt van een lange dag werken?”

Yvon: “Dat is bijna elke dag weer anders! Ik hou van structuur, maar niet zoveel structuur dat ik elke dag hetzelfde doe als ik thuiskom. Veel mensen gaan gelijk koken, maar ik kook meestal wat later.”

Thymen: “Wat is jouw favoriete vakantieland?”

Yvon: “Nieuw-Zeeland is mijn favoriete vakantiebestemming. Het weer is fantastisch. In het noorden is er een tropisch klimaat en in het zuiden is het net de Zuidpool. Het land heeft mooie stranden met gigantische bergen. Tijdens mijn opleiding ben ik daarheen gegaan voor mijn stage. Uiteindelijk heb ik mijn terugvlucht geannuleerd om daar langer te blijven. Ik woonde daar in een omgebouwd busje. De enige stress die ik daar had was of ik het tankstation op tijd ging halen haha!”

Thymen: “Welke activiteit zou je nog graag willen ondernemen met team desQ?”

Yvon: “Een feestje met een DJ en een goede sfeer is natuurlijk altijd leuk. Ik zou wel een keer willen skydiven met het hele team. De adrenaline die dan vrijkomt bij heel het team dat zou ik echt een keer willen zien.”

Thymen: ‘’Wat vind jij het fijnste aan werken bij zorgdesQ?’’

Yvon: “De vrijheid en het vertrouwen dat ik krijg. Ook het werken met verschillende mensen en de vertrouwensband met de kandidaten. Wanneer er iets aan de hand is de brandjes blussen vind ik ook heel leuk. Maar niet te vaak!”

Thymen: ‘’Hoe zouden jouw vrienden en vriendinnen jou omschrijven?’’

Yvon: “Energiek, positief, eigenwijs. Eigenwijs omdat ik het altijd eerst zelf wil proberen voordat ik iemand anders inschakel. Ik blijf ook graag bij mijn eigen standpunt. Ik wil pas overtuigd worden als ik lang genoeg bij mijn eigen standpunt ben gebleven. Ik hou van het maken van plezier of het nou tijdens werk of vrije tijd is. Recruiter Bas omschrijft mij soms als positieve energieke wervelwind.”

Ik denk dat Bas haar niet beter had kunnen omschrijven dan hij heeft gedaan. Ik ben blijkbaar niet de enige die Yvon positief en energiek vindt overkomen. Wij bij team desQ hopen ook zeker dat ze nog een lange tijd gelukkig is met wat ze nu heeft, want met haar positiviteit past ze perfect binnen ons team! 

Liefs,

Chantay en Thymen
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details