Team desQ

Leer Varety (vestigingsassistente) beter kennen!

13 mei 2022

Deze week is vestigingsassistente Varety aan de beurt voor het team desQ interview. Varety werkt sinds twee maanden op de backoffice van zorgdesQ. In zo een korte tijd kan ik al van haar zeggen dat ze een super spontane en gezellige collega is. Ze is graag hard aan het werk, maar wanneer ze een paar minuten tijd heeft komt ze altijd langs om te kletsen. Waarom heeft ze gekozen voor administratief werk? En wat doet ze graag in haar vrije tijd? Je leest het allemaal in dit interview!

Chantay: “Hoe ben je bij zorgdesQ terecht gekomen?”

Varety: “Het zusje van mijn beste vriendin is een kandidaat bij zorgdesQ.  Zij wist dat ik op zoek was naar ander werk, dus nam ze contact op met onze senior consultant Guillaume. Hij heeft toen gezegd dat ik moest mailen naar HR. Ik werk hier nu ongeveer 2 maanden.”

Chantay: “Wat doe je graag in je vrije tijd?”

Varety: “Ik doe in mijn vrije tijd graag leuke dingen met mijn vriendinnen en/of mijn vriend. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het af en toe ook heerlijk vind om even niks te doen. Mijn weekenden verschillen dus heel erg. Het ene weekend is drukker dan het andere. Doordeweeks onderneem ik niet heel veel. Ik fitness een paar keer per week, maar als ik heb gefitnest dan is de dag eigenlijk al om.”

Chantay: “Hoe zouden vriendinnen/vrienden je omschrijven?”

Varety: “Ik kan wel een paar karaktereigenschappen opnoemen: sociaal, betrouwbaar en relaxed. Ik probeer altijd het positieve in een persoon te zien. Daarnaast ben ik meestal wel de rustige van de groep. Ik denk dat dat wel is hoe ze me zouden omschrijven.”

Chantay: “Hoe ziet jouw werkdag als vestigingsassistente eruit?”

Varety: “Het eerste wat ik ’s ochtends doe is mijn mailbox bijwerken. Vervolgens begin ik aan de facturen. Ik stel de facturatie op voor de ZZP’ers en de opdrachtgevers. Ook stel ik de bemiddelingsfacturen en de margefacturen op.”

Chantay: “Als je naar een ander land zou moeten verhuizen, welke zou dat zijn?”

Varety: “Ik kan geen specifiek land opnoemen. Ik hou wel echt van zon, zee en strand. Mijn ouders komen uit Suriname, dus ik ben daar al een paar keer geweest. Het klimaat is er goed, maar in het westen zijn de meeste dingen wel beter geregeld.”

Chantay: “Wat is je lievelingsgerecht?”

Varety: “Ik heb niet echt een lievelingsgerecht. Wel eet ik graag Surinaams eten. Als ik verder nog zou moeten kiezen dan hou ik van een Antilliaans gerecht dat mijn schoonmoeder maakt: Arros moro. Wat ik ook erg lekker vind is een Dominicaanse soep: Sancocho.”

Chantay: “Wat zou je nog graag willen bereiken?”

Varety: “Op zakelijk gebied zou ik mezelf meer willen ontwikkelen, omdat deze branche en functie nieuw voor me zijn. In mijn privéleven is mijn uiteindelijke doel huisje, boompje, beestje.”

Chantay: “Welke activiteit zou je het liefst met team desQ willen ondernemen?”

Varety: “Even nadenken hoor… Ik denk dat het heel leuk zou zijn als we een keer met het team zouden karaoken. Het valt me namelijk op dat best veel gezongen wordt op kantoor. Blijkbaar houden een aantal collega’s dus van zingen haha!” 

Chantay: “Waarom heb je gekozen voor administratief werk?”

Varety: “Ik heb voorheen in het toerisme gewerkt als grondstewardess op Schiphol. Na 3 jaar gewerkt te hebben als grondstewardess ben ik bij een zakenreisbureau aan de slag gegaan. Ik verzorgde daar de reizen van A tot Z, dus ook de facturatie. Daar kwam ik erachter dat administratie me wel ligt. Ook wilde ik niks meer in het toerisme doen. Destijds overwoog ik wel om nog terug te gaan naar Schiphol, maar ik heb liever geen nachtdiensten. Ik had nooit gedacht dat ik heel de dag op kantoor zou werken, maar niets is minder waar.”

Chantay: “Zou je stoppen met werken als je 5 miljoen zou winnen?”

Varety: “Ik zou niet stoppen met werken, maar wel minder werken. Elke dag niks doen gaat uiteindelijk vervelen. Ik wil ook dat mensen op een normale manier naar me blijven kijken. Mocht ik morgen 5 miljoen winnen, dan blijf ik natuurlijk nog bij zorgdesQ werken haha!”

Ook leuk om te weten: het zusje van Varety’s beste vriendin die haar heeft voorgesteld bij zorgdesQ is toevallig mijn beste vriendin! Zo zie je maar dat de wereld veel te klein is. En van grondstewardess naar vestigingsassistente, wie had dat gedacht? Ze heeft een goede keuze gemaakt door haar hart te volgen en te doen wat ze leuk vindt. Op naar nog vele mooie jaren samen bij zorgdesQ!
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details