Team desQ

Leer Tyrone (recruiter) beter kennen!

29 april 2022

Het is weer eens tijd voor een team desQ interview! Dit keer leren we recruiter Tyrone beter kennen. Misschien hebben jullie hem al eens voorbij zien komen op Instagram. Tyrone kwam namelijk met het toffe idee om een Instagram account te beginnen als recruiter: @tyrone.zorgdesq. Eén ding weet ik al van hem en dat is dat hij een recruiter is die vol met vernieuwende ideeën zit!

tyrone zorgdesq

Ik heb aan onze senior consultant Guillaume gevraagd om iets over Tyrone te schrijven. Tyrone en Guillaume kennen elkaar al van voordat Tyrone team desQ kwam versterken. Wie kan Tyrone beter beschrijven dan Guillaume? 

Guillaume: “Tyrone is een collega die erg prettig is in de omgang en respectvol met zowel collega’ s als onze kandidaten en klantenkring omgaat. Dagelijks is hij één van de eersten die de deur binnen wandelt op ons kantoor in Oss, een vroege vogel dus. Hij krijgt veel energie van het searchen, matchen en het bezorgen van een toffe job voor zijn kandidaten. Hij is erg gedreven en gemotiveerd, maar een absolute kracht van Tyrone zijn zijn luistervaardigheden. Hij past dan ook geregeld het KOE (kaken op elkaar) principe toe om erachter te komen waar zijn gesprekspartner naar op zoek is. Zo probeert hij tijdens gesprekken een link te leggen en vooral het gevoel te geven er echt te zijn voor zijn gesprekspartners. Dit alles met een dosis zelfspot en gevoel voor humor maakt Tyrone de ideale collega en wij hopen binnen zorgdesQ nog heel veel plezier van hem te mogen hebben.”

Chantay: “Hoe ben je bij zorgdesQ terecht gekomen?”

Tyrone: “Ik kende Guillaume al voordat ik bij zorgdesQ ben begonnen, dus ik had hem ook in mijn LinkedIn connecties zitten. Ik zag via hem de vacature voor recruiter voorbijkomen. Ik heb toen aan hem gevraagd of een functie als recruiter bij zorgdesQ iets voor mij zou zijn. Hij zei: ‘Ik denk dat jij hiervoor in de wieg bent gelegd’. Ik heb toen gereageerd op de vacature en heb leuke speeddates gehad. Het waren lange gezellige gesprekken, dus alleen maar goed. En nu zit ik hier haha!”

Chantay: “Waarom heb je gekozen voor het recruitment vak?”

Tyrone: “Voordat ik begon bij zorgdesQ zat ik in de projectontwikkeling. Ik hield me bezig met procesoptimalisatie en datasets via Excel. Ik was fulltime aan het rammen en tikken op mijn laptop. Ik bedacht me toen dat ik toch meer wil staan voor een ‘cruciaal’ punt in iemand z’n leven. Als iemand op zoek is naar een nieuwe baan dan wil ik ervoor zorgen dat het de juiste match is. Ik wilde veel meer waarde toevoegen en meer sociale contacten hebben tijdens werk. Dat zocht ik en dat heb ik gevonden bij zorgdesQ.”

Chantay: “Ben je meer een introvert of een extravert type?”

Tyrone: “Voornamelijk introvert, maar ik kan op sommige momenten ook wel extravert zijn. Ondanks dat ik introvert ben ga ik geen dolletje uit de weg. Ik ben vaak vrij doordacht in de antwoorden die ik geef. Voordat ik iets uitspreek heb ik daar al snel over nagedacht. Een goede balans tussen beide is perfect voor een recruiter.”

Chantay: “Welke eigenschappen zoek je in je collega’s?”

Tyrone: “Ik vind het belangrijk dat collega’s een doel ambiëren. Als je maar in de rondte aan het wandelen bent dan werkt het niet zo goed met hoe ik als persoon ben. Ik wil dat we allemaal met de neuzen dezelfde kant op staan, 1 team 1 taak. Enthousiasme, vooruitstrevend, innovatief en samenhorigheid zijn eigenschappen die ik ook echt zoek in een collega. En misschien wel het belangrijkst: gezelligheid.”

Chantay: “Wat doe je graag in je vrije tijd?”

Tyrone: “In mijn vrije tijd ben ik o.a. aan het kickboksen. Ik heb in het verleden een professionele carrière als kickbokser gehad. Ik volg af en toe nog trainingen en geef ook nog trainingen. Verder probeer ik in mijn vrije tijd ook boeken te lezen. Ik lees graag Engelstalige motiverende en/of educatieve boeken zoals: Start with the why, van Simon Sinek. De meeste vrije tijd die ik heb gaat natuurlijk naar mijn zoontje van 4,5.”

Chantay: “Hoe beschrijf je jouw werk aan anderen?”

Tyrone: “Ik beschrijf mezelf in ieder geval als een verbinder voor werkzoekenden en werkgevers. Ik ben belangenbehartiger voor zowel kandidaat als klant en ben altijd op zoek naar de juiste match tussen een organisatie en kandidaat. Dit kan d.m.v. het beter leren kennen van de klant en kandidaat. Er zijn eigenlijk een heleboel verschillende manieren waarop ik mijn werk beschrijf aan anderen.”

Chantay: “Waar ben je het meest trots op in je leven?”

Tyrone: “Ik ben op meerdere dingen heel trots. Ik ben als eerst natuurlijk heel erg trots op mijn zoontje. Ik ben heel erg trots op mijn roots. Ik ben half Moluks en half Italiaans. Daarnaast ben ik ook heel erg trots op wie ik ben en de mensen die ik om mij heen heb. Ik ben als laatste trots op zorgdesQ en dat ik met trots voor deze organisatie mag werken.”

Chantay: “Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit?”

Tyrone: “Mijn ideale vakantie is dat ik net terugkom van de Molukken en heerlijk met een kokosnootje op Bali zit haha! Daar hoort natuurlijk mijn kleine zoon bij die aan het rondrennen is. In ieder geval naar de zon, want met een skivakantie kan je mij niet blij maken.”

Chantay: “Welk werk zou juist echt niet bij je passen?”

Tyrone: “Een baan waar geen ruimte is voor innovatie. Ik vind het belangrijk om een baan te hebben waarbij ik mijn hersenen kan en moet gebruiken. Dus eigenlijk al het werk waar ik mijn hersenen niet voor hoef te gebruiken en waar geen plek is voor verbetering en creativiteit.”

Chantay: “Wat is je favoriete muziekgenre?”

Tyrone: “Ondanks dat een nummer van bijv. Maradonnie niet verkeerd is, ben ik toch meer van de R&B. Wat minder van de R&B van nu en meer van de old school R&B uit de 90’s. Ik heb daar een hele playlist voor waar ik wel 100 uur naar kan luisteren.”

Hoe Tyrone zichzelf omschrijft vind ik erg overeenkomen met hoe hij op de werkvloer overkomt. Inderdaad een introvert persoon, maar dat wil niet zeggen dat hij vies is van gezelligheid! Ook denk ik eerlijk gezegd dat er geen mooiere manier is om het werk als recruiter te omschrijven. Meer weten over Tyrone en zijn werk als recruiter? Vergeet dan niet zijn Instagram: @tyrone.zorgdesQ te volgen!