Team desQ

Leer Sanye (planner) beter kennen!

20 mei 2021

Al jaren bekend bij zorgdesQ en nog steeds even enthousiast! Sanye is het perfecte voorbeeld van iemand die met haar stage een mooi opstapje kon maken naar een eerste ‘grote mensen baan’. Haar enthousiasme werd beloond, want na 2 stages nam Joris haar maar al te graag in dienst. Sanye is 21 jaar, geboren én woonachtig in Oss en al 5 en een halfjaar dolgelukkig met haar vriend Marc. Huisje, boompje, beestje is voor Sanye zeker van toepassing. Kort geleden hebben de 2 namelijk een huis gekocht en hier mag lieve kat Balou ook zeker niet ontbreken.

Nu komt de beste verassing! Sanye vertelde ons afgelopen week namelijk dat er een meisje op komst is. Wat leuk om haar zo te zien stralen! We leven met z’n allen ontzettend met haar mee en we kunnen niet wachten om de kleine in ons team te verwelkomen. Nog zo’n sociaal en vrolijk persoon kunnen we wel waarderen! Bij Sanye zie je vaak een lach op het gezicht. Zo ook wanneer ze aan de slag kon als planner bij het GGD project: ‘’Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen!’’ Ze voelde zich erg vereerd om een bijdrage te mogen leveren aan zo’n mooi en groot project. Ben jij benieuwd hoe ze verder in het leven staat?

Myrthe: ‘’Hoe ben je bij zorgdesQ terecht gekomen?’’

Sanye: ‘’In 2018 ben ik begonnen met mijn 1ste jaars stage. Het voelde toen alsof ik in een warm bad terecht kwam. Een klein hecht team met toen trouwens nog maar 8 medewerkers. Al snel werd mij gevraagd of ik ook mijn afstudeerstage wilde doen – ik deed de opleiding directiesecretaresse/managementassistent – en daarna of ik wou blijven werken. Ik was natuurlijk heel blij; dat voelde voor mij echt zo van ‘wauw’! Ik begon als planner op de reguliere zorg, dat heb ik ook in mijn stage gedaan. ‘’

Myrthe: ‘’Welke werkzaamheden of taken geven jou de meeste energie?’’

Sanye: ‘’Het contact met de kandidaten en opdrachtgevers. Ik ben echt een mensenmens. Dat contact vind ik ontzettend leuk en ik krijg heel veel energie van anderen. Daarnaast vind ik het fijn om met collega’s te sparren over bepaalde dingen; nu doe ik dat vaak met Emiel. Qua planning krijg ik er energie van als ik alle diensten echt krijg ingevuld, dus het puzzelen en kandidaten benaderen.’’

Myrthe: ‘’Wat vind je makkelijker: complimenten geven of complimenten ontvangen?’’

Sanye: ‘’Lastig kiezen. Ik vind complimenten geven sowieso heel leuk, om iemand echt een goed gevoel te geven. Maar iedereen vindt het leuk om complimenten te krijgen en ik zelf dus ook. Dan krijg je echt het gevoel dat je iets goeds hebt gedaan. Wel vind ik complimenten ontvangen soms ook lastig; ik vang niet altijd alles op als compliment.’’

Myrthe: ‘’Welke eigenschappen zoek je in je collega’s?’’

Sanye: ‘’Het belangrijkste vind ik dat een collega echt zichzelf kan zijn. Daarnaast vind ik humor belangrijk en vind ik het leuk als een collega open is. Ik vind het ook fijn als iemand open staat voor feedback en om van elkaar te leren. Wanneer je elkaar kan versterken in bepaalde zaken, dus elkaar aanvult, heb je een waardevolle collega te pakken!’’

Myrthe: ‘’Wat zou je over jezelf schrijven als je een profiel zou aanmaken op een datingsite?’’

Sanye: ‘’Ik ben dus een echt mensenmens. Ik houd er van om spontane dingen te doen, zoals uiteten  gaan of een vakantie boeken. Mijn functie is dan wel ‘planner’, maar in het dagelijkse leven houd ik er juist niet van om alles te plannen. Gelukkig is Marc ook zo! Daarnaast zal ik mezelf omschrijven als open en vriendelijk.’’

Myrthe: ‘’Wie zie jij als voorbeeld?’’

Sanye: ‘’100% mijn moeder. Zij heeft het altijd super goed gedaan ondanks dat ze vroeg haar man is verloren en door is gegaan met 3 kinderen. Ze is echt een hele sterke vrouw en staat altijd voor iedereen klaar, ook voor mij natuurlijk. Daarnaast vind ik het leuk dat ze een hele goede band heeft met mijn vriend Marc. Zij doen ook wel eens leuke dingen samen. Ze is heel open en ik kan altijd spontaan langskomen of komen eten!’’

Myrthe: ‘’Wat wilde je worden toen je klein was?’’

Sanye: ‘’Het liefst wilde ik zangeres worden, terwijl ik me dat nu niet meer kan voorstellen. Ik zat vroeger op zangles en heb ook wel eens voor een hele grote zaal gezongen. Op feestjes en verjaardagen vond ik dat super leuk om te doen. Dat was ongeveer tot mijn 12e. Daarnaast wilde ik heel graag juf worden, want ik houd erg van kinderen.’’

Myrthe: ‘’Waar word jij echt blij van in het weekend?’’

Sanye: ‘’Ik houd heel erg van chillen en lekker uitslapen. Nu ik zwanger ben heb ik dat iets minder en wil ik gewoon lekker winkelen, uiteten of leuke dingen doen met vrienden.’’

Myrthe: ‘’Welke activiteit zou jij het liefst met al onze zorgcollega’s ondernemen?’’

Sanye: ‘’Het liefst een leuke buitenactiviteit met leuke dingen om te doen, muziek en lekker eten van verschillende culturen. Met foodtrucks bijvoorbeeld! Belangrijk is vooral dat ik verschillende zorgcollega’s echt wat beter kan leren kennen.’’

Myrthe: ‘’Als je hier nog 5 jaar zou werken, wat zou je dan willen doen?’’

Sanye: ‘’Wat ik nu doe – dit grote GGD project – vind ik super leuk en krijg ik heel veel energie van. Dat plannen vind ik vooral leuk. Verder sta ik altijd overal voor open en wil ik iets doen met veel uitdaging. Ook wil ik zeker het contact met de mensen blijven houden!’’

Wat blijft het leuk om onze collega’s te interviewen en weer wat meer over iemand te weten te komen! Dat Sanye de komende jaren graag in contact blijft met mensen had ik wel verwacht. Je moet je kwaliteiten ook zeker benutten toch?! Bij de vraag over de datingsite hoorde ik wel even een stilte aan de andere kant van de lijn. ‘’Maar ik wil nooit meer op een datingsite…’’ Haha, nee dat had ik ook niet verwacht! Hoe Sanye zichzelf omschrijft is zo wel duidelijk geworden 😊 Ik weet wel zeker dat haar kandidaten ook erg blij zijn om zo’n open en vrolijk contactpersoon te hebben. Bedankt voor je openheid ‘meid’ (een woord die ze zelf vaak gebruikt)!

Liefs, Myrthe

Myrthe Moet vertellen –
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *