Team desQ

Leer Samantha (managementassistente) beter kennen!

17 februari 2021

Ook in deze ijskoude dagen is het weer tijd voor een interview! Dit keer met Sam, telefonisch, allebei thuis onder het genot van een warm drankje. Als ik voor het team mag spreken, zijn we hartstikke blij dat onze ‘nieuwe maar ook oude aanwinst’ terug naar zorgdesQ is gekomen. Naast dat Sam het management ondersteunt in de breedste zin (denk aan het maken van een introductieboek voor kandidaten of verzorgen van brieven), helpt ze mij straks ook graag mee met het bedenken van presentjes voor kandidaten en opdrachtgevers en het organiseren van borrels of evenementen. In deze korte tijd dat we samenwerken, heb ik al meteen gemerkt dat het een echte aanpakker is. Wanneer je haar iets vraagt gaat ze er namelijk meteen mee aan de slag!

Als 27-jarige past Sam perfect tussen ons ‘leeftijd gemengde team’. Ze woont op dit moment samen met haar vriend Martijn en niet te vergeten: hun husky Zany. Ons team is gelukkig al gewend aan af een toe een lieve hond op kantoor en hopelijk komt Zany binnenkort ook eens meewerken 😉  Wat een plaatje he?

Sam werkte voorheen 3 jaar bij zorgdesQ en ongeveer anderhalf jaar geleden besloot ze om haar vleugels te spreiden. Bij haar andere baan merkte ze al snel dat dit niet was waar ze blij van werd en had ondertussen nog contact met onze manager HRM, strategie & organisatie: Daniëlle. Ik weet nog goed dan zij altijd erg enthousiast sprak over Sam en toen ze door kreeg dat Samantha niet helemaal op haar plek zat, nodigde ze haar dan ook direct uit op de koffie. Nog geen 3 dagen later kwam deze ‘perfect gegoten functie’ erbij: managementassistente.

Myrthe: ‘’Hoe ben je bij zorgdesQ terecht gekomen en waarom heb je voor het management vak gekozen?’’

Samantha: ‘’Ik heb in 2014 mijn diploma managementassistente gehaald. Ik koos voor deze richting omdat je qua administratie dan toch een ruime keuze hebt in wat je zou willen doen, maar ook omdat ik altijd iemand ben geweest die veel dingen wilt plannen en organiseren. Het werk uit handen nemen krijg ik energie van! Na een aantal jaar ‘rondzwerven’ tussen verschillende banen kwam ik in juli 2016 bij zorgdesQ terecht als vestigingsassistente.

Het was toen nog een klein team van 4 personen en ik was vooral bezig met de administratie, het uitwerken van cv’s en opmaken van bijvoorbeeld een opdrachtbrief. We groeide met zorgdesQ en uiteindelijk ging ik ook de urenregistratie en facturatie overnemen van Joris en dit werd eigenlijk mijn hoofdtaak. Na 3 jaar werkzaam te zijn geweest besloot ik op zoek te gaan naar een nieuwe baan om nog meer ervaring op te doen. Toch kwam ik na anderhalf jaar weer terug bij zorgdesQ: het is en blijft leuk om terug te komen op je werk waar je het super fijn hebt gehad, en zeker als dat dan nu in een functie is wat helemaal aansluit bij mijn wensen!’’

Myrthe: ‘’Welk werk zou juist echt niet bij je passen?’’

Samantha: ‘’Hmmm, dan denk ik toch echt meer richting tandarts(assistente) of pedicure.. Dat zie ik mezelf echt niet doen. ‘’

Myrthe: ‘’Wat voor hobby zou je starten als tijd en geld geen probleem waren?’’

Samantha: ‘’Reizen! 100%  haha. De wereld zien!’’

Myrthe: ‘’Welk onderdeel van je werk ben je het meest trots op/ vind je het leukst?’’

Samantha:‘’Ik denk niet perse een onderdeel, maar ik ben wel trots dat het tussen mij en zorgdesQ altijd goed is gelopen, waardoor ik gemakkelijk de kans kreeg om terug te komen in een andere, meer verantwoordelijke functie.’’

Myrthe: ‘’Wat ben je echt vastbesloten te bereiken?’’

Samantha: ‘’Dat is een goede vraag. Eigenlijk zou ik het zo 1.2.3. niet weten. Mijn ‘doel’ was altijd wel om uiteindelijk als managementassistente aan de slag te gaan en dat is nu waargemaakt. Dus voor die 2 maanden dat ik hierin zit focus ik me hier eerst op en zie ik later wel wat ik nog zou willen bereiken.😊 ‘’

Myrthe: ‘’Wat is de eigenschap waar mensen jouw de meeste complimenten over geven?’’

Samantha: ‘’Ik denk dat ik het meeste hoor dat ik aan anderen denk, als iemand iets belangrijks heeft op een bepaalde dag, dan onthoud ik dat. Ik zal er dan altijd aan proberen te denken en even een berichtje of kaartje sturen.’’

Myrthe: ‘’Wat wilde je worden toen je klein was’’

Samantha: ‘’Moeder! Dat sowieso. Ik wilde heel graag met kids werken, op een kinderdagverblijf of peuterklas. Haha, er is iets anders van gekomen. Iets wat ik tegelijkertijd ook erg leuk vindt!’’

Myrthe: ‘’Hoe ziet jouw perfecte weekend eruit en hoe kom je tot rust na een zware dag op je werk?’’

Samantha: ‘’Na het werk vind ik het toch wel lekker om te gaan sporten, wandelen of lekker te koken – ofja vooral aanschuiven in mijn geval haha –  en dan op de bank te ploffen met een goede serie. In het weekend ga ik heel graag naar een feestje of festival, maar nu in coronatijd is het vooral borrelen en ik heb al heel wat spelletjes gespeeld!’’

Myrthe: ‘’Wat is jou het meest bijgebleven als we kijken naar het werken bij zorgdesQ?’’

Samantha: ‘’Ik denk toch het fijne sfeertje wat er is met collega’s, het harde werken de hele week om dit vervolgens af te sluiten met een borrel op vrijdagmiddag. En dan heb ik nog niet eens gesproken over de gezellige teamuitjes en etentjes! Er hangt altijd een fijn groepsgevoel, met ‘dit doen we samen’. Dat spreekt mij enorm aan binnen zorgdesQ.’’

Dat fijne groepsgevoel kan ik zeker erkennen. En héé ons weekend ziet er opvallend genoeg bijna hetzelfde uit! Of zou dat met iedere collega zo zijn in corona-tijd? Haha, waarschijnlijk wel. Als je Sam een keer in real-life wil spotten, zou ik zeker naar het eerste en beste festival gaan die weer open is… Daar ga je haar wel vinden! En dat volgende doel komt ook nog wel; belangrijk om eerst even goed te focussen op wat je net bereikt hebt toch?! Weet jij als lezer nu ook wie je aan de mouw moet trekken bij een belangrijke gebeurtenis? Bij bijzondere dingen weet ik zelf wel wie ik nu ga inlichten! Laat dat steunende berichtje maar komen, haha. 😊

Liefs, Myrthe