Team desQ

Leer Roy (sales consultant) beter kennen!

16 maart 2022

Het is al bijna een half jaar geleden dat onze sales consultant Roy zijn 1e stap binnenzette bij zorgdesQ. In mijn nog korte tijd bij zorgdesQ is Roy zeker één van de collega’s die ik al goed ken. Roy is typisch Roy en met zijn vlotte babbel en positiviteit kun je ook als nieuwe collega niet om hem heen. Samen met onze managementassistente Moïsha ben ik ervoor gaan zitten om nog meer te weten te komen over onze salestopper!

Roy heeft zich in een redelijk korte tijd als onmisbaar bewezen binnen het team. Hij is een echte communicator en wanneer je hem iets vraagt dan gaat hij gelijk voor je aan de slag om het te regelen. Daarnaast is hij de persoon die op onze vrijdagmiddagborrel met alle plezier de snacks in de airfyer gooit. Hij komt ze zelfs nog brengen naar je bureau! Wie wil er nou niet zo’n collega?

Chantay: “Hoe ben je bij zorgdesQ terecht gekomen?”

Roy: “Ik werkte hiervoor bij een printleverancier en ik maakte daar bekend dat ik zou stoppen. Waar deuren sluiten, gaan nieuwe deuren open. Ik had op LinkedIn gezet op zoek te zijn naar een baan en werd benaderd door Fleur onze HR-adviseur. In eerste instantie was het uitzenden en detacheren helemaal niet mijn vakgebied, maar van een gesprek word je nooit gekker. Toen ik bij zorgdesQ binnenkwam was de keuze al heel snel gemaakt!”

Chantay: “Wat doe je graag in je vrije tijd?”

Roy: “Ik vind het erg belangrijk om elke avond te sporten en natuurlijk hou ik in het weekend van een feestje. Waar ik ook van kan genieten is thuis zijn en bankhangen met mijn vriendin. Daarnaast ben ik in het weekend veel aan het werk maar dan voor mezelf. Ik heb naast het werken bij zorgdesQ een kleine E-business waarmee ik alledaagse producten verkoop. Dat vind ik erg leuk om te doen en bij te houden.”

Chantay: “Over welk karaktereigenschap beschik je waar je het meest trots op bent?”

Roy: “Waar ik het meest trots op ben zijn mijn sociale vaardigheden. Het komt natuurlijk niet altijd goed van pas, omdat ik soms net te direct over kan komen. Uiteindelijk denk ik wel dat ik heel goed kan levelen met mensen en ben ik er goed in om een negatief gesprek om te zetten naar een positief gesprek. Als ik duidelijk wil zijn dan lukt het me wel!

Chantay: “Welk werk past absoluut niet bij je, en waarom?”

Roy: “Werk dat absoluut niet bij mij past is werk waarbij ik 40 uur per week op kantoor en achter mijn laptop zou moeten zitten. Ook zou het niet bij mij passen om geen sociale contacten te hebben tijdens werk. Een voorbeeld hiervan is callcenter werk. Dat past absoluut niet bij mij. Een administratieve functie lijkt me in de basis wel leuk, maar dan mis ik wel het op pad gaan. Ondanks het feit dat ik best handig ben, zou een baan als timmerman ook echt niks voor mij zijn.”

Chantay: “Wat vind je het leukst aan jouw baan als sales consultant?”

Roy: “De diversiteit. Elke dag is anders en het is fijn om de klant centraal te zetten. Soms betekent een bak koffie voor een klant véél meer dan alleen maar een bak koffie. Ik vind het ook leuk om nieuwe klanten binnen te halen, zodat we als organisatie verder groeien met meer en verschillende opdrachtgevers.”

Chantay: “Als je drie wensen mocht doen, wat zou je dan wensen?”

Roy: “Mijn eerste wens zou zijn om verder te groeien naar een managementfunctie binnen zorgdesQ. Ik ben nog jong dus ik ben ervan overtuigd dat het binnen mijn bereik ligt. Mijn tweede wens zou zijn om een lang en gezond leven te leiden waarbij ik financieel goed zit en nooit iets te kort zal komen. Mijn derde wens zou zijn om nog meer wensen te hebben!”

Chantay: “Hoe zet jij de klant centraal?”

Roy: “Ik zet de klant centraal door ze aandacht te geven. Met aandacht geven bedoel ik uitzoeken wat de klant echt belangrijk vindt en zoekt in de samenwerking om vervolgens samen met het recruitmentteam te voldoen aan de wensen en behoeften van de klant.”

Chantay: “Hoe ziet jouw ideale reis/vakantie eruit?”

Roy: “Mijn ideale vakantie is een all inclusive vakantie die over het algemeen niet avontuurlijk is. Ik wil in de ochtend uit bed komen, even sporten, een rondje zwemmen, douchen, ontbijten en daarna heel de dag op het strand liggen en met mijn vingers knippen voor een drankje. En als we het dan over avontuur hebben op vakantie dan zou het maximaal jetskiën zijn. Ook héél belangrijk: het moet boven de 40 graden zijn! 

Chantay: “Heb je vanuit jouw privéleven affiniteit met de zorg?”

Roy: “Voordat ik bij zorgdesQ kwam werken had ik minder affiniteit met de zorg dan nu. Mijn vriendin werkt in de zorg als verpleegkundige en ik merkte dat wij langs elkaar heen praatten als we het over haar werk hadden terwijl ik het wel leuk vind om met haar over haar dag te praten. Ze zeggen dat je werk en privé gescheiden moet houden, maar dat lukt bijna niet meer. Wat ik op het werk meemaak zijn dingen die zij op haar werk meemaakt en dat maakt ons nu goede gesprekspartners die veel van elkaar kunnen leren.”

Chantay: “Welke activiteit zou je het liefst met alle zorgdesQ collega’s willen ondernemen?”

Roy: “Het sluit totaal niet aan op mijn zomervakantie, maar ik zou het wel tof vinden om een keer met z’n allen te gaan skiën. Skiën vind ik leuk en doe ik ieder jaar. Daarnaast ben ik er ook wel erg goed in dus dan kan ik mezelf even lekker uitsloven tegenover de rest van de collega’s haha!”

Naast zijn gezelligheid is Roy ook een echte harde werker met een volle agenda. Wanneer ik hem vraag of hij plannen heeft voor het weekend dan is zijn antwoord altijd: “werken en sporten”. Nu ik weet van zijn eigen E-business begrijp ik wat hij bedoelt met werken. Één ding is zeker: stil zitten is voor Roy geen optie!

Liefs,

Chantay
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details