Team desQ

Leer Reggy (recruiter-planner) beter kennen!

15 juli 2020

Reggy behoort tot één van de eerste medewerkers van zorgdesQ en heeft dan ook alle (oud)-collega’s van Team DesQ mogen leren kennen. En zij haar: een betrokken en hard werkende collega! Tijdens de thuiswerkperiode heb ik een tijdje aan het bureau van Reggy gezeten. Wat me toen meteen opviel was de achtergrond op haar beeldscherm: een close-up foto van haar kat Moksi. Wat een mooie kat is dat! Wist je dat Moksi zelfs een eigen instagramaccount heeft gekregen van Reggy? Aanschouw! Instagram Moksi

Toen ik Reggy interviewde bleek al snel dat ze er een hoop werkervaring op heeft zitten. Dat is iets wat ik ook wel merk tijdens het werken hier. Reggy is altijd erg behulpzaam en weet wat ze goed kan: plannen en organiseren natuurlijk!

Benieuwd wat de vooropleiding van Reggy is? Ze heeft de studie Nederlands/Communicatie in Tilburg succesvol afgerond en is toen gestart bij een reclamebureau in Uden. Wat zou jij doen als je daarna de kans kreeg om voor 3 maanden naar Griekenland te vertrekken? Precies! Reggy’s toenmalige vriend kreeg een baan als reisleider, ze is mee gegaan en heeft daar 3 maanden lang in een winkeltje gewerkt. Mooie plekken in de wereld willen ontdekken is iets wat Reggy ook wel kenmerkt: afgelopen zomer is ze drie weken naar Japan geweest. Ik weet nog goed dat ik tijdens één van mijn eerste gesprekken mooie verhalen te horen kreeg over deze reis: ”Het grote verschil met Nederland is de manier van omgang met elkaar. Iedereen is zo beleefd, houdt voldoende afstand.” De grote steden en de lampjes die overal hingen, hebben ook veel indruk gemaakt!

Na terugkomst uit Griekenland kwam de planner in Reggy weer naar boven en heeft ze bij verschillende organisaties werkervaring opgedaan. Ook een dubbelrol in recruitment en planning! Deze ervaringen kon ze mooi gebruiken toen ze aan de slag ging voor zorgdesQ.

Tijd voor Reggy om nu zelf mijn vragen te beantwoorden!

Myrthe: ‘’Hoe ben je bij zorgdesQ terecht gekomen?’’

Reggy: ‘’In 1e instantie heb ik zelf gesolliciteerd bij zorgdesQ. Het leek mij heerlijk om in mijn eigen woonplaats (toen was zorgdesQ nog gevestigd in Heesch) te werken na jarenlang in Zaltbommel en Den Bosch te hebben gewerkt en elke ochtend in de file te moeten staan. Bij mijn toenmalige werkgever miste ik het teamgevoel en ik wilde ook graag weer de uitzendbranche in. Daar had ik al jarenlange ervaring in en ik miste het vak. Na de 1e sollicitatie ben ik afgehaakt, omdat de functie (intercedent) niet helemaal bij mij paste. Gelukkig heeft Joris mij een tijd daarna gevonden via LinkedIn en ben ik uiteindelijk toch bij zorgdesQ gestart in een andere functie. Toendertijd was dat vestigingsassistent.’’

Myrthe: ‘’Welke gebeurtenis in je (werkende) leven is belangrijk voor je geweest?’’

Reggy:  ‘’Mijn 1e baan in het uitzendwezen. Daar heb ik uiteindelijk 11 jaar gewerkt. Ik had daar een fantastische manager waar ik enorm van heb geleerd. Zij is echt de basis geweest voor mijn verdere carrière.’’

Myrthe: ‘’Wat is de grootste blunder die jij ooit tijdens je werk maakte?’’

Reggy:  ‘’Heeft vast iets te maken met verwarring. Iemand voor iemand anders aanzien of iemand thee voorzetten terwijl het koffie had moeten zijn. Ik weet het niet, waarschijnlijk was het zo erg dat ik het heb verdrongen. Ook heb ik eens in een sollicitatiebrief een spelfout gemaakt; het schaamrood stond op mijn kaken toen ik dat hoorde tijdens mijn sollicitatiegesprek. Gelukkig ben ik toen wel aangenomen!’’

Myrthe: ‘’Wat enthousiasmeert je?’’

Reggy: ‘’Plannen en organiseren. Ik krijg enorm veel energie als ik een juiste match heb gemaakt of als iemand blij is met de opdracht die hij bij zorgdesQ heeft gekregen. Of ik heb weer veel diensten kunnen invullen. Klant blij, flexkracht blij, ik blij.’’

Myrthe: ‘’Wat is de beste manier om aan de dag te beginnen?’’

Reggy: ‘’Met een kop karnemelk en even spelen mijn kat voordat ik naar het werk ga. En op zaterdagochtend vind ik het heerlijk om de krant te lezen.’’

Myrthe: ‘’Wat doe je het liefst in je vrije tijd?’’

Reggy: ‘’Uit eten gaan met vrienden/ vriendinnen. En ik kom graag bij de kringloop; fascinerend wat mensen allemaal weg doen. Ik heb wel 1 regel: ik koop het alleen als het in de wasmachine of afwasmachine kan.’’

Myrthe: ‘’Wat zou je graag nog willen leren?’’

Reggy: ‘’Ik sta eigenlijk overal wel voor open wat betreft werk. Het liefst wel iets waar geen examen aan verbonden zit, haha 😉’’

Myrthe: ‘’Wat zouden je vrienden zien als iets wat “typisch” bij jou hoort?

Reggy: ‘’Plannen en organiseren. Dit doe ik ook met vakanties en met vriendinnenweekend; ik wil er alles uithalen wat er in zit. Dus probeer zoveel mogelijk over een land/ stad te weten te komen. Zowel over de cultuur als over dingen om te doen/ bezoeken. Daarnaast ben ik altijd overal voor in!’’

Myrthe: ‘’Als je een regel kon opstellen die iedereen zou moeten opvolgen, welke zou dat dan zijn?’’

Reggy: ‘’Iedereen in zijn waarde laten. Daar zou de wereld iets gezelliger van worden. ‘’

Myrthe: ‘’Wat zou je nog heel graag willen doen in je leven?’’

Reggy: ‘’Ik heb geen bucket list. Maar ik houd wel van reizen. Vooral Amerika en Japan zijn favoriet.’’

Dit was alweer interview nummer 4! Ondertussen werk ik bijna een jaar bij zorgdesQ en heb ik iedereen natuurlijk op een andere manier leren kennen dan toen ik net binnenkwam. Grappig dat vaak de eerste indruk wel klopt met hoe iemand is…  Reggy kwam op mij meteen vriendelijk en open over en dat is ze ook! Deze interviews zorgen ervoor dat ik toch wat andere vragen stel dan als we met de hele groep aan de lunchtafel zitten. Het is ook wel duidelijk geworden dat Reggy altijd al bezig is geweest met organiseren en plannen. Leuk om te zien dat ze haar sterke punten de afgelopen jaren verder heeft ontwikkeld. Belangrijk om te doen, toch?! Welke collega zou ik de volgende keer eens interviewen…?


Liefs, Myrthe

-Myrthe Moet vertellen-
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details