Team desQ

Leer Patricia (vestigingsassistente) beter kennen!

22 juni 2022

Chantay en ik zijn de afgelopen week samen met Patricia gaan zitten voor een interview. Het was een leuk en gezellig gesprek waarin ze vertelt over haar droomvakantie, haar rol op de backoffice en nog veel meer. Ben jij ook benieuwd naar haar verhaal? Blijf dan vooral lezen!

Patricia werkt samen met senior vestigingsassistente Yvonne. We hebben daarom aan Yvonne gevraagd om een stukje over Patricia te schrijven.

Yvonne: “Een jaar geleden is Patricia op de backoffice gestart bij zorgdesQ in de periode dat de GGD bij zorgdesQ veel uitvraag naar personeel deed voor de bemanning van de test- en vaccinatiestraten. In eerste instantie zou dit om een tijdelijke functie gaan ter ondersteuning tijdens de piekdrukte, maar ze bleek al snel haar plekje binnen het team gevonden te hebben. Ik heb Patricia leren kennen als een hardwerkende, zorgzame en zelfstandige vrouw. In de chaos van alle dag weet zij de ballen hoog te houden. Dit gaat niet altijd zonder slag of stoot, maar ze neemt verantwoordelijkheid voor haar werk en zorgt ervoor dat alles geregeld is. Een erg fijne collega om mee samen te werken!”

Thymen: “Hoe ben je bij zorgdesQ terecht gekomen?”

Patricia: “Ik ben iets langer dan een jaar geleden benaderd door Fleur via LinkedIn. Mijn LinkedIn profiel stond toen op ‘open to work’. Een paar dagen later ben ik op gesprek geweest en een goede week later was ik hier aan het werk!”

Thymen: “Hoe definieer jij jezelf op de werkvloer?”

Patricia: “Dat vind ik een moeilijke vraag. Ik kreeg de eerste maanden wat vaker te horen dat ik mezelf vrij weinig laat zien dus ik laat mezelf de laatste tijd wat meer zien. Ik vind mezelf collegiaal en ik hou ook van gezelligheid. Wel kan ik zeggen dat ik heel gefocust ben op mijn werk. Mijn bureau ziet er vaak ongeorganiseerd uit. Ik print veel uit en gebruik veel post-its, dus ik ben wel degelijk georganiseerd.”

Thymen: “Had je vroeger gedacht dat je op de afdeling administratie zou gaan werken?”

Patricia: “Nee, absoluut niet. Vroeger droomde ik ervan om lerares Nederlands of Geschiedenis te worden. Ik droomde ervan om iets in de psychologie te gaan doen. Uiteindelijk heb ik andere keuzes gemaakt en iets anders gestudeerd. Ik heb ervoor gekozen om de opleiding Management, Economie en Recht te volgen. Zodoende ben ik bij de administratie terecht gekomen.”

Thymen: “Wat doe je graag met je kinderen?”

Patricia: “Wij zijn heel erg van de gezelschapsspellen. Op de zaterdagavond kijken we graag gezamenlijk naar jachtseizoen. De kinderen vinden het ook leuk om naar de dierentuin te gaan of het pretpark. Op vakantie in Nederland of naar een concert vinden ze ook leuk. Ik heb twee zoons van 6 en 10. Twee drukke mannen haha!”

Thymen: “Wat is jouw favoriete gerecht om zelf te koken?”

Patricia: “Dan ga ik voor de Italiaanse keuken, want ik ben dol op Italië. Pasta el salmone of een zelfgemaakte lasagne. Ik ben dol op koken.”

Thymen: “Wat is jouw functie binnen zorgdesQ?”

Patricia: “Ik ben één van de vestigingsassistenten van de backoffice. Mijn taken zijn heel breed. Ik ben in eerste instantie aangenomen voor de GGD, maar nu werk ik meer all round. De facturatie, het invoeren van de uren, verloningen. Ik vind het heel leuk en iedereen in het team kan zo goed als alles. Dit zorgt voor een goede afwisseling en samenwerking.”

Thymen: “Wat is het moeilijkste binnen jouw functie?”

Patricia: “Het moeilijkste vind ik soms de diversiteit. Door de all round functie moet ik best wel veel weten. Soms krijgen we ook lastige vraagstukken. Bijvoorbeeld iets wat uitgezocht moet worden met terugwerkende kracht. Alles moet dan worden geprint en gecorrigeerd. Soms is het heel erg puzzelen, maar uiteindelijk komen we er samen met het team wel uit.”

Thymen: “Waar zou je heen gaan als je een gratis vakantie naar keuze zou winnen?”

Patricia: “Er zijn zo veel plekken die ik wil zien. Seychellen of de Malediven. Een prachtig bounty eiland met een huisje op palen, een bootje en een heerlijke cocktail. Het ultieme gevoel van vrijheid en niks moeten. Het is geen vakantie voor mijn kinderen, maar dit is wel mijn droombestemming. Uiteindelijk gaan mijn kinderen altijd voor ‘mijn’ vakantiebestemming.”

Thymen: “Vind jij je baan leuk?”

Patricia: “Ik vind mijn baan heel erg leuk. De sfeer en de leuke collega’s bieden echt meerwaarde. Naast het werk maakt dat het wel heel leuk. Ik vind het ook heel fijn dat ik op de fiets naar het werk kan, omdat ik in Oss woon. Ik houd van de beweging in de ochtend. 

Thymen: “Waar kan iemand jou s ’nachts voor wakker maken?”

Patricia: “Soms zijn dat stiekem best veel dingen. Ik ben heel dol op aardbei of kersen milkshakes. Ik ben ook dol op de McDonalds, dat is een beetje mijn guilty pleasure. Iedere avond sluiten mijn kinderen en ik de avond af met een groepsknuffel en een ‘I love you’ dus daar mag ik ook voor wakker worden gemaakt. Ik wil ook mijn droomprins nog vinden dus mocht hij ‘s nachts langs mijn bed staan voor een kus dan mag diegene mij ook wakker maken haha!”

Na dit interview kunnen Chantay en ik zeker wel concluderen dat Patricia een hardwerkende en sterke vrouw is. Leuk om haar op deze manier beter te leren kennen. Zoals je in het interview leest heeft ze helaas haar prins op het witte paard nog niet leren kennen. Dus ben jij een prins en heb jij een wit paard? Dan mag je haar ’s nachts wakker maken! 😋

Liefs,

Chantay en Thymen