Geen categorie

Leer Myrthe (senior recruiter) beter kennen!

2 maart 2022

Tijd om onze hardwerkende collega Myrthe Nijst te interviewen! Wat weet ik al van haar en haar carrière? Ruim 4 jaar geleden ging Myrthe op zoek naar werkgeluk. Tijdens deze zoektocht heeft ze een mooie stap gemaakt van marketing & PR naar recruitment en daar was onze organisatie natuurlijk super blij mee. Binnen zorgdesQ is ze zelfs gegroeid tot senior recruiter. Dat noem je nog eens samen groeien. Één ding is mij al duidelijk geworden sinds ik binnen ben: Myrthe is van alle markten thuis! 

Myrthenijstinterview

Zelf werk ik nog niet zo heel lang bij zorgdesQ dus ik heb aan mijn collega Myrthe Moet gevraagd om haar verder te omschrijven.

Myrthe M: ‘’Ik weet dat ik Myrthe altijd mag benaderen voor marketingzaken, maar door mijn soms last-minute planning en haar drukke agenda is ze nu eindelijk aan de beurt voor ons welbekende ‘team desQ-lid interview’! Myrthe is een echte aanpakker, positief kritisch en ook zeker meedenkend. Als er een onderwerp besproken wordt, is haar inbreng dan ook altijd welkom. Daarnaast vind ik Myrthe altijd geïnteresseerd in de ander. Dat merkte ik ook toen we 2 jaar geleden samen naar Dublin gingen voor onze LinkedIn zakentrip. Naast het harde werken was er soms ook tijd voor ontspanning en dat was erg gezellig. Ik denk dat we er beiden een hele goede herinnering aan hebben overgehouden!’’

Als lezer weet je ondertussen al een beetje hoe ze in het team past, maar nu laten we Myrthe zelf aan het woord!

Chantay: “Hoe ben je bij zorgdesQ terecht gekomen?”

Myrthe N: “Ruim 4 jaar geleden merkte ik bij mijn vorige werkgever dat ik niet helemaal meer op mijn plek zat. Ik vond HR leuk, communicatie en een stukje recruitment. Ik ben gaan solliciteren bij meerdere bureaus en had in eerste instantie het idee dat ik graag corporate wilde werken. Ik werd ook uitgenodigd bij bureaus, waaronder zorgdesQ. Ik vond het echt een fijn gesprek. Volgens mij duurde het eerste gesprek al ruim 2/3 uur en ik liep ook echt de deur uit van: volgens mij heb ik een nieuwe baan! Het was een heel goed gevoel en ook het tweede gesprek ging goed. Uiteindelijk ben ik hier in januari 2018 gestart.”

Chantay: “Van marketing/communicatie naar recruitment, waarom dat dan?”

Myrthe N: ”Ik vind het begeleiden van mensen en ze verder helpen in hun carrière erg mooi. Het visuele en het teksten schrijven daar had ik de uitdaging wel in gezien. Vandaar dat ik HR heel interessant vind. Zo ben ik bij recruitment terecht gekomen en heb ik die overstap gemaakt. Ik vind het nog steeds heel erg leuk om na te denken over arbeidsmarktcommunicatie en over online social media/sourcing. Het heeft ook wel veel raakvlakken met elkaar en ik word dan ook enthousiast om met team Marketing te sparren over bepaalde campagnes en dergelijke.”

Chantay: “Wat is jouw mooiste/leukste herinnering aan zorgdesQ?”

Myrthe N: “De teamweekenden zijn altijd echt ontzettend leuk. Ieder weekend staat mij nog goed in het geheugen gegrift. Verder de kerstfeestjes en de borrels! Ik ben ook een aantal keer naar de Efteling geweest met collega’s en dat was ook super leuk. Het business tripje naar het hoofdkantoor van LinkedIn in Dublin met mijn collega Myrthe Moet was een supertoffe ervaring.”

Chantay: “Wat doe je graag in je vrije tijd?”

Myrthe N: “Ik ben heel sociaal dus ik zoek in het weekend graag mijn vrienden en familie op. Ik sport graag. Ik doe aan bootcampen en hardlopen. Ook vind ik koken en etentjes heel erg leuk. Uiteten maar ook thuis vind ik gezellig. Verder ga ik regelmatig borrelen in een kroeg of naar een festival/feestje met vriendinnen.”

Chantay: “Hoe zouden vrienden/vriendinnen je omschrijven?”

Myrthe N: “Als iemand die gezellig, spontaan en sociaal is. Ook iemand die voor mensen klaar staat en een luisterend oor kan bieden.”

Chantay: “Welke eigenschappen zoek je in jouw collega’s?”

Myrthe N: “Ik vind het belangrijk dat collega’s een goede drive hebben en enthousiast zijn. We doen het hier graag samen dus ook samenwerken vind ik heel belangrijk. Ook vind ik het belangrijk dat collega’s met verfrissende ideeën kunnen komen.”

Chantay: “Welke sportevenementen zou je graag willen bijwonen (of misschien zelfs aan mee willen doen)?”

Myrthe N: “Ergens staat nog wel op mijn bucketlist om de marathon van New York te lopen. New York lijkt me echt een geweldige stad. Om dat te combineren met een marathon zou heel tof zijn. Maar goed dat is wel heel erg veel trainen dus wie weet komt het er ooit nog een keer van. Ik ga binnenkort wel een halve marathon lopen!”

Chantay: “Welke werkzaamheden/taken geven jou de meeste energie?”

Myrthe N: “Het voeren van gesprekken met de kandidaten. Ik vind het heel mooi om ze mee te begeleiden aan een nieuwe passende baan of opdracht. Dat geeft me heel veel energie. Daarnaast ben ik als senior operationeel leidinggevende van het recruitment team. Verder geeft het mij veel energie om mijn collega recruiters te begeleiden en ondersteunen in hun werk. Het is super om te zien wanneer zij succes behalen en groeien in hun functie.”

Chantay: “Hoe zou je jouw lifestyle omschrijven?”

Myrthe N: “Volgens mij ben ik wel een beetje een workaholic. Ik ben ambitieus en carrière is voor mij erg belangrijk. Ik vind het dan ook heel erg mooi om te werken bij zorgdesQ. Ik ga iedere dag met plezier naar mijn werk. Naast het werken ben ik ook wel iemand die van een feestje houdt en van gezelligheid en sociale activiteiten ondernemen. Dus hard werken maar ook plezier maken! En natuurlijk sporten en gezond leven! Ik heb vaak gezonde lunch bij en vind het leuk om gezond eten te maken.”

Chantay: “Waar mag je jou om 3 uur ‘s nachts voor wakker maken?”

Myrthe N: “Voor een mooie vakantie mag je me zeker wakker maken. Ik heb de wens om naar Sri Lanka te gaan. Maar naar de zon is altijd goed!”

Ik werk ondertussen een maand bij zorgdesQ en vond het heel tof om op deze manier mijn collega Myrthe beter te leren kennen. Wat me natuurlijk al aan haar is opgevallen zijn haar communicatieve vaardigheden en haar zelfbereide gezonde lunches! Ik vind het erg mooi om te zien hoe Myrthe hard werken, gezond leven en sociale activiteiten combineert. Er zijn er niet veel die dat na kunnen doen. En wat betreft het meedenken aan marketingcampagnes is ze altijd welkom. Keep up the good work Myrthe! 🙂

Liefs, Chantay
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details