Team desQ

Leer Marieken (planner) beter kennen!

19 januari 2022

Al snel nadat Marieken ons kantoor binnenstapte, werd duidelijk dat we een goede kracht erbij hadden. Ze had het geluk ingewerkt te worden door Sanye, want zij heeft haar op een fijne en snelle manier meegenomen in de GGD planning. Marieken neemt iedere dag weer een grote dosis positiviteit mee en is naast planner op werk ook partner en moeder thuis. Ze houdt van klussen, is altijd wel in voor een feestje maar kan ook van rust genieten. Toch is Marieken vaak bezig, dus het zal vast nooit saai is in huize Arts!

Zelf ervaar ik Marieken als een fijne collega en ik weet wel zeker dat ik niet de enige ben. Je merkt echt dat ze een zorghart heeft, niet snel klaagt en anderen motiveert in het werk. Ben jij benieuwd hoe ze het werken bij zorgdesQ zelf ervaart? 

Thymen: ‘’Hoe ben je bij zorgdesQ gekomen?’’

Marieken: ‘’Ik kwam in contact met zorgdesQ toen ik nog werkte bij een klant van ons. Ook daar zat ik op de roosterplanning. Joris ging wel eens op gesprek met de teammanager en ik zat daar dan bij in verband met de planning. Helaas kwam ik thuis te zitten vanwege een reorganisatie. Ik heb 25 jaar in de zorg gewerkt, maar ik wilde wat anders. Op een gegeven moment kwam ik een zorgdesQ kandidaat tegen die vroeg waarom ik Joris nog niet had gebeld. Zij ging voor mij lobbyen en maakte een praatje met Joris. De volgende dag werd ik al gebeld!’’

Thymen: ‘’Waarom wilde je de zorg niet meer in?’’

Marieken: ‘’Na 25 jaar in de zorg gewerkt te hebben merkte ik dat ik meer interesse had in de processen die er omheen zaten. Daarom besloot ik een opleiding ‘administratief medewerker’ te gaan doen. Daarna ben ik verder gaan kijken naar wat ik wilde.’’

Thymen: “Wat vind jij het leukste aan jouw baan?”

Marieken: ‘’Het leukste vind ik het contact met de kandidaten en het oplossen van de diensten. Er zijn kandidaten die je echt in vertrouwen nemen. Je bouwt echt een band op met iemand.’’

Thymen: “Kan je meer vertellen over jouw functie als planner?”

Marieken: ‘’Ik ben planner bij de GGD en soms van de reguliere business. Bij de GGD werken we met een handig systeem: het is de bedoeling dat ik de diensten invul met de kandidaten die beschikbaar zijn. Bij de reguliere business zetten wij diensten uit via de mail bij de kandidaten.’’

Thymen: ‘’Wat vind je leuker?’’ 

Marieken: ‘’Bij de reguliere business moet je wat meer nadenken, dus een pakkende tekst verzinnen. Dat heeft wel wat meer raakvlak met mijn oude werk. De combinatie is juist zo leuk! Zodra je één ding gaat doen, ga je je toch wel sneller vervelen over het algemeen.’’

Thymen: “Wat spreekt jou aan in de zorg?”

Marieken: ‘’Ik wilde graag een functie waarbij ik niet aan het bed zou staan, maar ik wilde wel graag zorggerelateerd blijven werken. Dat zorghart zit echt in me, dat is eigenlijk al sinds ik jong ben.’’

Thymen: “Wat wilde je worden toen je klein was?”

Marieken: ‘’Automonteur, ja ik was een echte autoliefhebber. Toen ik 16 was, was dat een hele andere tijd. Vroeger ging iedereen op de MAVO mee met de flow: je ging of de administratie in of de zorg. Ik zou dat nou niet meer willen worden hoor! Vroeger waren de auto’s heel anders, dan moest je bijvoorbeeld olie verversen. Ondertussen heb ik het automonteur vak wel losgelaten en dat is omdat de auto’s anders zijn geworden.’’

Thymen: ‘’Hoe houd jij je werk- en privé in balans?’’

Marieken: ‘’Eigenlijk lukt dat goed, maar het is wel een dunne lijn. Ik ben soms wel geneigd om de laptop erbij te pakken. Mensen mogen mij ook altijd bellen, of het nou weekend is of mijn vrije dag. Uiteindelijk leer je ermee omgaan en kan je het beter scheiden.’’

Thymen: ‘’Wat doe je graag in je vrije tijd?’’

Marieken: ‘’Ik ben heel graag creatief bezig. Dat kan van alles zijn: schilderen, tekenen, iets op Pinterest zoeken en dat maken. Ook ben ik ben heel actief op social media. Eigenlijk ben ik altijd bezig. Daarnaast vind het heel erg leuk om thuis te klussen. Mijn man en ik hebben bijvoorbeeld ons tuinhuisje samen in elkaar geknutseld om het zo maar te noemen.’’

Thymen: ‘’Waar had jij je niet op voorbereid toen jij begon bij zorgdesQ?’’

Marieken: ‘’Hoe groot het GGD-project was. Ik kwam in een rustige periode binnen in juni en ben harstikke goed ingewerkt. Toen Sanye met zwangerschapsverlof ging, ging het opeens heel hard. Ineens was het zo ontzettend druk. Ik had nog geen voortraject meegemaakt of een scholingsprogramma en daar had ik me toen wel op verkeken.’’

Thymen: ‘’Hoe ga je om met covid-19?’’

Marieken: ‘’Ik probeer me goed aan de regels te houden voor mijn eigen gezin en mijn moeder. Wat anderen doen moeten ze natuurlijk zelf weten. Zelf heb ik ook geen probleem met de lockdown, omdat wij geen mensen zijn die veel reizen of vaak uiteten gaan. Dat soort dingen mis ik dus niet. Het is meer het gevoel van vrijheid die je dan mist.’’

Thymen: ‘’Wat zou je nog graag willen bereiken?’’

Marieken: ‘’Voorlopig zo doorgaan in ieder geval. Ik vind softwareprogramma’s ook wel heel interessant. Ik vind het technische gebied van computers fascinerend. Het leukste vind ik gewoon om mezelf door te ontwikkelen op verschillende vakgebieden. ‘’

Niet alleen leuk voor jullie om Marieken weer wat beter te leren kennen, maar ook voor mij! Één ding is zeker: wat er ook is, je hoeft alleen even Marieken te bellen. Of het nou voor de laptop is, je wil olie vervangen of gewoon voor dat tuinhuisje die vorig jaar al af had moeten zijn. 😇

Vind je dit nou leuk om te lezen? Laat een reactie achter en we zien je graag weer terug bij het volgende interview!

Groet, Thymen
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details