Team desQ

Leer Loes (recruiter) beter kennen!

18 januari 2023

Nieuwe collega’s betekent nieuwe interviews! We trappen af met Loes. Voor ons een leuke manier om de samenwerking als collega’s te starten, want zo konden Chantay en ik Loes meteen beter leren kennen. Loes is sinds kort begonnen bij zorgdesQ als recruiter. Vanaf haar eerste werkdag was één ding al snel duidelijk: Loes kun je er goed bij hebben in je team. Met haar vlotte babbel brengt ze namelijk een hoop gezelligheid met zich mee. In het interview vertelt ze onder andere hoe ze bij zorgdesQ terecht is gekomen als recruiter, hoe ze het liefst haar werkdag begint en waar ze haar tweede thuis heeft gevonden op een Spaans eiland. Lees je mee?

Julia: “Hoe ben je bij zorgdesQ terecht gekomen?’’

Loes: “Via Indeed ben ik in Oss gaan zoeken. Ik woon in Berghem en ik wilde graag in de buurt werken. Zo ben ik hier terecht gekomen als recruiter. Het leek me leuk, even wat anders.” 
 
Julia: “Waarom heb je gekozen voor recruitment?”

Loes: “Ik heb eigenlijk altijd in de sales gezeten. Zwart-wit gezegd was ik eigenlijk bezig met producten verkopen. Ik had wat tijd om na te denken en ik kwam erachter dat ik toch wel graag meer met mensen wilde werken. Ik had het idee dat dat me toch meer voldoening zou geven en ik wilde even een totaal andere uitdaging, ik denk ook wel dat dit bij me past.”
 
Julia: “In welke branche werkte je voorheen?”

Loes: “Ik werkte voornamelijk in de technische groothandel. Ik miste het contact met mensen. Dit is heel anders, veel persoonlijker. Ik vind het ook mooi dat ik nu iets doe wat zorg-gerelateerd is. Wanneer ik een kandidaat bijvoorbeeld aan het werk help die ouderen verzorgt, dat ik daar toch ook onderdeel van mag uitmaken.”
 
Julia: “Wat wilde je worden toen je klein was?”

Loes: “Hartchirurg, met een vriendinnetje samen op de basisschool. We mochten toen ook voor een schoolopdracht naar het ziekenhuis om een hartchirurg te interviewen. Maar dat was vroeger haha.”
 
Julia: “Welk werk zou echt niet bij jou passen?”

Loes: “Archiefwerk met allemaal documenten. Ik zou ook niet de hele dag met cijfers of in een systeem kunnen werken. Ik houd er wel van als er wat afwisseling in mijn dag zit.”
 
Julia: “Hoe begin jij het liefst je werkdag?”

Loes: “Ik groet iedereen, pak koffie en vraag bijvoorbeeld hoe het weekend was, dan start ik de week rustig op. Wat ik verder nu vooral doe is even mijn mail checken en dan aan de slag met opdrachten die ik van Myrthe krijg. Als ik hier straks wat langer werk zal dat wel anders worden. Dan krijg ik ook wat meer mijn eigen routine en weet ik wat ik kan doen. Nu is het nog mijn eigen draai vinden, maar dat komt wel goed.”

Julia: “Wat doe je graag in je vrije tijd?”

Loes: “Ik vind het heel leuk om te padellen en ik krijg nu ook les. Dat doe ik samen met mijn vriend en twee van zijn vrienden, want je moet voor padel met zijn vieren zijn. We zitten ook met zijn vieren in een klasje, dat is wel echt superleuk om te doen. Daarnaast ben ik ook gek op Formule 1. Vorig jaar ben ik ook naar Oostenrijk geweest daarvoor, dat was echt heel vet. Als het seizoen straks begint ga ik weer bij mijn moeder de race kijken. Dan heeft ze een borrelplankje en een drankje klaarstaan, dat is erg gezellig. Ik ben ook graag met vrienden, lekker borrelen. Iedere vrijdagmiddag doe ik dat met een vriendin, een wijntje drinken en een chipje erbij.”
 
Julia: “Wat is je favoriete vakantiebestemming en waar zou je ooit nog heen willen?”

Loes: “Ibiza! Daar kom ik al vanaf mijn 21e. Ik ben daar toen heen gegaan met vriendinnen en ik ben sindsdien ieder jaar terug gegaan. Ik ga er ook vaak met mijn moeder heen. Als het aan mij ligt kom ik daar minimaal 1 keer per jaar, anders mis ik het echt. Het voelt als thuiskomen. Ik ga altijd naar Figueretas. Het ligt heel centraal en er is van alles te doen. Ik huur een auto, ik ga op stap bij Ushuaïa, lekker op het strand liggen en eten. ’s Avonds in Ibiza-stad door de straatjes heen struinen, dat vind ik heerlijk.”
 
“Als ik op zomervakantie ga, ga ik vaak ergens anders heen dan Ibiza. Ik heb ooit een rondreis gemaakt door Amerika en als ik mag kiezen zou ik ook wel een keer teruggaan om andere delen en steden te bezoeken. Waar ik bijvoorbeeld echt nog een keer heen zou willen is New York.”
 
Julia: “Wat is je favoriete maaltijd: ontbijt, lunch of diner? En wat eet je dan het liefst?”

Loes: “Diner. Wat ik het liefst eet is eigenlijk heel saai haha. Doordeweeks eet ik vaak wok groenten met stukjes kip in sojasaus, knoflook en wat kruiden. Dat zou ik echt elke dag kunnen eten. Ik kies voor het diner omdat je daar lekker de tijd voor kan nemen. ’s Ochtends eet ik vaak snel kwark en ’s middags een boterham. Avondeten is wat uitgebreider en dan kan ik er ook net wat meer van genieten.” 
 
Julia: “Wat zou je nog graag willen bereiken?”

Loes: “Ik hoop ooit moeder te worden, want dat is ook niet altijd vanzelfsprekend. De rest laat ik allemaal over me heen komen en zie wel wat de toekomst brengt.”
 
Julia: “Wat zou je nog graag willen leren?”

Loes: “Het lijkt mij wel vet als ik Spaans zou kunnen spreken. Dat is ook wel handig voor Ibiza haha!”

Mocht je op zoek zijn naar een leuke nieuwe baan in de zorg, dan drinkt Loes graag een kop koffie met je op ons kantoor in Oss. Is ze niet aanwezig? Grote kans dat deze levensgenieter aan het vertoeven is op Ibiza! Chantay had overigens nog een goede tip om Spaans te leren: de app Duolingo doet wonderen ;). 

Liefs, 
 
Julia Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details