Team desQ

Leer Lisa (recruiter) beter kennen!

13 april 2022

Lisa is nog geen jaar geleden begonnen als recruitment assistent voor de zomerperiode. Toen het zonnetje stopte met schijnen, wisten wij al snel dat we van zo’n teamgenoot als haar geen afscheid konden nemen. Ze is nog steeds onderdeel van team desQ en dat heeft ze dik verdiend, want ze heeft haar rol als recruitment assistent in een handomdraai omgezet naar recruiter. Nog een voorbeeld van samen groeien!

Lisa en onze senior marketeer Myrthe M. kennen elkaar al van voordat Lisa ons team kwam versterken. Om jullie een nog beter beeld van Lisa te geven heb ik aan Myrthe gevraagd om iets over Lisa te schrijven.

Myrthe M: ‘’Toen Lisa en ik jaren geleden bij dezelfde plek solliciteerde, konden we het al meteen goed met elkaar vinden. Ik denk dat dat te maken heeft met haar oprechte interesse in de ander. Daarnaast hebben we ‘de liefde voor lekker eten’ met elkaar gemeen; vriendinnen van haar kunnen zeker beamen dat ze heerlijke gerechten kan koken. Als ik Lisa in 3 woorden zou moeten omschrijven zou ik zeggen dat ze erg proactief, eerlijk en leergierig is. Toen we een recruitment assistent zochten bij zorgdesQ wist ik dan ook meteen dat Lisa hier geknipt voor zou zijn. Dat bleek ik goed ingeschat te hebben, want ik hoor vaak positieve geluiden over haar van Guillaume en Myrthe Nijst!’’

Chantay: “Hoe ben je bij zorgdesQ terecht gekomen?”

Lisa: “Ik ben via Myrthe M. bij zorgdesQ terecht gekomen. Ik ken Myrthe al best wel lang, want we komen beiden uit Nijmegen. Ze sprak altijd vol lof over haar baan bij zorgdesQ dus ik wilde team desQ graag versterken. In de zomer bleek het dat ze iemand zochten voor het ondersteunen van de recruiters. Ik ben toen bij zorgdesQ begonnen als recruitment assistent. Het was de bedoeling dat ik het team alleen voor de zomer zou versterken, maar ik zit er nu al bijna een jaar haha! Ze waren heel erg blij met mij en dat was zeker wederzijds.”

Chantay: “Over welk karaktereigenschap beschik je waar je het meest trots op bent?”

Lisa: “Ik krijg vaak van mensen te horen dat ik erg zorgzaam ben. Ik herken mezelf daar ook wel in. Ik kook graag voor mensen en ik ben altijd geïnteresseerd in hoe het met anderen gaat. Ik denk graag aan anderen.”

Chantay: “Welke 3 dingen staan absoluut op je bucketlist?”

Lisa: “Even over nadenken…. Ik heb niet per se iets op mijn bucketlist staan. Als kind wilde ik graag een keer in een luchtballon gaan. Dat heb ik ooit voor mijn verjaardag gekregen dus dat kan ik alvast afvinken! Als ik iets wil doen dan zorg ik er meestal wel voor het dat gebeurt. Er zijn mensen die zeggen dat ze een keer willen bungeejumpen, maar dat staat zeker niet op mijn bucketlist. Misschien wil ik wel ooit in een helikopter zitten. Wat ik ook nog graag wil doen is een verre reis maken. Ik heb met mijn zusje afgesproken dat we aankomende zomer samen naar Mexico gaan. Daar kijk ik erg naar uit!”

Chantay: “Welke gerechten vind je het leukst om te koken?”

Lisa: “Koken vind ik erg leuk om te doen en ik heb ook veel kookboeken. Ik bedenk altijd wel wat anders om te koken, want ik kan best snel verveeld raken. Ik wil mezelf natuurlijk ook blijven uitdagen. Ik hou van gerechten waar veel smaak aan zit zoals: saoto soep of roti. Ook maak ik niet graag gerechten die al te makkelijk zijn.”

Chantay: “Wat doe je graag in je vrije tijd?”

Lisa: “Met alles wat ik doe blijft er niet heel veel vrije tijd over haha. Ik vind het net zoals de meesten natuurlijk leuk om met vriendinnen leuke dingen te doen en te stappen. Ik ben in mijn vrije tijd ook kookvrijwilliger. Ik kook 1x in de twee weken voor een oudere vrouw die zelf niet meer kan koken. Ik bereid het eten thuis en breng het vervolgens naar haar toe. Daarnaast ben ik ook taalcoach voor een vrouw die uit Yemen komt. Ze wil graag in Nederland aan de slag en daarom is het belangrijk dat ze de Nederlandse taal leert. Ik heb haar nu al even niet gezien, omdat ik het druk had met tentamens. In de tussen tijd hebben we wel contact via Whatsapp.”

Chantay: “Wat doe je naast je werk als recruiter?”

Lisa: “Ik zit momenteel in het laatste jaar van de opleiding Human Resource Management aan de Hogeschool van Utrecht. Dus ik ben naast mijn werkzaamheden als recruiter ook bezig met mijn afstudeeronderzoek bij zorgdesQ. Het is een hele leuke opleiding, maar door COVID-19 heb ik helaas vooral online les gehad. Ik heb er bewust voor gekozen om de opleiding in Utrecht te volgen, omdat het daar minder bedrijfskundig is. Het sociale spreekt me namelijk meer aan. Voor mijn afstudeeronderzoek ga ik onderzoeken hoe we bij zorgdesQ de instroom van uitzendkrachten kunnen verhogen. Door COVID-19 hechten mensen waarde aan andere dingen. Het is dus goed om uit te zoeken wat dat dan precies is!”

Chantay: “Wat is jouw rol binnen team Recruitment?”

Lisa: “Ik ben iemand die graag initiatief toont. Ik ben niet per se een leider, dat zit niet echt in mij. Maar ik ben wel iemand die met voorstellen komt. Ook vind ik het leuk om andere collega’s te helpen en ondersteunen.”

Chantay: “Welke werkzaamheden geven jou de meeste energie?”

Lisa: “De gesprekken die ik met allerlei verschillende mensen voer geven mij de meeste energie. Vooral wanneer het gaat om zaken die niet vaak voorkomen. Als recruiter voer je natuurlijk veel gesprekken en ben je ook vaak telefonisch bezig, maar juist de dingen met variatie vind ik het leukst.”

Chantay: “Op welk moment van de dag ben jij het meest productief?”

Lisa: “Zeker in de ochtend. Ik ben echt een ochtendmens, altijd al geweest. Ik ben het gewend om altijd vroeg op te staan. In de avond leuke dingen doen is leuk, maar vroeg gaan slapen en vroeg op staan is het fijnst. Dan heb je ook meer aan de dag. Het is belangrijk om gewoon lekker veel te kunnen doen met de dag!”

Chantay: “Wat is jouw guilty pleasure?”

Lisa: “Ik heb niet echt een hele gekke guilty pleasure, maar ik vind het altijd heel erg leuk om naar muziek uit de jaren 90 te luisteren. Ik kan ook heel goed gaan op de R&B Classics.”

Dat Lisa een collega is die initiatief neemt en behulpzaam is, dat wist ik al. Tijdens het overleg zit ze namelijk niet stil: ze komt met ideeën en biedt hulp aan waar nodig. Het mooie aan het interviewen van collega’s is dat ik ze nóg beter leer kennen. Dit interview is daar een perfect voorbeeld van. Lisa is niet alleen een recruiter en een student, maar ook een kookvrijwilliger en een taalcoach. Titels waar ze trots op mag zijn!

Liefs,

Chantay
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details