Team desQ

Leer Lenneke (recruiter) beter kennen!

8 juni 2022

Het werd hoog tijd om recruiter Lenneke beter te leren kennen. Bij het bedenken van de vragen vroeg ik mezelf af wat ik al van haar wist. “Eigenlijk niet veel, alleen dat ze héél leuk is!”, vertelde ik aan mede-online marketeer Julia. Tijdens dit interview ben ik gelukkig veel te weten gekomen over Lenneke. Van een eigen schoonheidssalon naar recruiter, je leest het allemaal in dit interview!

Lenneke zorgdesq

Lisa weet als geen ander hoe het is om met Lenneke te werken. Ik heb daarom aan haar gevraagd of zij iets over Lenneke wil schrijven.

Lisa: “Lenneke en ik zijn beide begonnen bij zorgdesQ tijdens onze studie. Na het afronden van haar opleiding tot doktersassistente, was iedereen ontzettend blij dat Lenneke besloot om bij zorgdesQ te blijven werken als recruiter. Lenneke is namelijk een fijne collega en een echte aanwinst voor zorgdesQ. Ze straalt positiviteit uit, je kan met haar lachen en toont altijd oprechte interesse. Naast haar fijne persoonlijkheid, zie ik Lenneke ook als een getalenteerde recruiter. Ze kan goed luisteren naar anderen, weet de juiste vragen te stellen en bouwt een band op met kandidaten. Hopelijk mogen we nog lang genieten van Lenneke bij team desQ!”

Chantay: “Hoe ben je bij zorgdesQ terecht gekomen?’’

Lenneke: “Ik heb 11 jaar lang een eigen schoonheidssalon gehad. Tijdens de lockdown moest mijn salon helaas dicht. Ik ben toen door Daniëlle benaderd en heb een tijdje via zorgdesQ op een teststraat gewerkt. Daniëlle vroeg of ik op gesprek wilde komen bij zorgdesQ, omdat het er erg druk was. Kort daarna ben ik in gesprek gegaan met Myrthe N. om te bespreken wat ik ‘tijdelijk’ bij zorgdesQ zou kunnen doen. Achteraf is het gelukkig langer geworden, want ik zit er nog steeds.”

Chantay: “Wat doe je graag in je vrije tijd?”

Lenneke: “Ik tennis graag, zowel lessen als competitie en toernooien. Ik tennis al heel lang, ik ben een tijdje gestopt maar sinds de afgelopen 6 jaar heb ik het echt weer fanatiek opgepakt met een vaste groep. Daarnaast nodigen mijn vriend en ik ook graag vrienden uit om te borrelen of gezellig een hapje te eten.”

Chantay: “Waarom heb je gekozen voor het recruitment vak?”

Lenneke: “Tijdens de lockdown kon ik niet werken, terwijl ik wel heel graag wilde werken. Zo ben ik bij de teststraat en later ook hier terecht gekomen. Na de lockdown mocht mijn salon weer open. Ik was tegelijkertijd ook bezig met mijn opleiding voor doktersassistente, dus ik wist dat ik niet alles kon combineren. Ik heb er toen voor gekozen om de salon dicht te doen, stage te gaan lopen voor mijn opleiding én 2 dagen bij zorgdesQ te werken. Dat vonden ze eigenlijk te weinig, maar omdat ze me graag wilde houden was het toch een optie. Na mijn stage hebben ze me een voorstel gedaan, na lang wikken en wegen heb ik hier toch voor gekozen. Ik vond het lastig omdat ik de opleiding doktersassistente heb afgerond, maar er nu niks mee doe. Toch merk ik dat ik in mijn huidige werkzaamheden veel heb aan de kennis die ik heb. Ook krijg ik zoveel energie van het werken met mensen. Dat is iets wat ik altijd al heb gehad.”

Chantay: “Zou je nog iets willen doen met jouw diploma als doktersassistente?”

Lenneke: “Ik zit nu gewoon heel goed op mijn plek. Nu corona ‘’voorbij’’ is wordt het werk alleen maar leuker. De combinatie van careerdesQ en zorgdesQ is heel leuk. Ook de beurzen, events en intakes op locatie waar je ook weer de fysieke relaties kan onderhouden. Het bezig zijn met mensen is heel leuk, want 40 uur achter de computer zitten is niks voor mij.”

Chantay: “Welke opleiding heb je gevolgd en waarom?”

Lenneke: “Ik heb eerst de basisopleiding schoonheidsspecialiste gevolgd en daarna de internationale variant. Ik heb tijdens de opleiding 3 maanden stagegelopen op Aruba. Ik was toen ongeveer 20 jaar. Dat was een toffe ervaring, want ik heb daar gewerkt in verschillende hotels en spa en beauty resorts. Ik wilde eigenlijk meer uit mijn carrière halen of werken als schoonheidsspecialiste in het buitenland. Vandaar de internationale opleiding.”

Chantay: “Welke 3 eigenschappen vind jij belangrijk in een kandidaat?”

Lenneke: “Wat ik vooral erg fijn vind aan kandidaten van careerdesQ is dat ze vaak echt benieuwd zijn naar waarom ik ze heb benaderd. Ze zijn daar ook erg dankbaar voor. Het laat zien dat ze een drive hebben en enthousiast zijn. Als ik echt belangrijke eigenschappen op zou moeten noemen dan zijn het: gedreven, enthousiast, betrouwbaar en energiek.”

Chantay: “Wat is je mooiste vakantie ervaring?”

Lenneke: “Afgelopen januari: Lapland. Met stip op nummer 1! Het was zo’n bijzondere ervaring. Vooral het Noorderlicht, het landschap en de rendieren. Eigenlijk gewoon heel winter wonderland. Ik ben echt een wintersporter. Ik doe dat sinds kinds af aan al. Ik ga ook wel graag naar de zon, want mijn ouders hebben een huisje in Zuid-Spanje. Wij hebben ook wel iets heel tofs met het gezin. We maken namelijk met z’n allen een reis bij ieder 5-jarig jubileum van mijn ouders. We zijn o.a. al naar Cuba, Sri Lanka, Tanzania en Zuid-Afrika geweest. Heel gaaf om dat soort reizen met familie te maken.”

Chantay: “Wat is je lievelingseten?”

Lenneke: “Mijn moeder maakt al jaren een speciaal toetje. Het is ook een heel geheim recept. Het heet perenpudding, maar het is geen pudding haha! Het zijn peren met een soort cakekorst eroverheen uit de oven. Ze wil het recept nog steeds niet geven en als ik geluk heb maakt ze het 1 keer per jaar op een heel speciaal moment. Qua avondeten eet ik graag sushi, maar ik kan ook genieten van vlees in bijvoorbeeld een restaurant.”

Chantay: “Wat wil je nog bereiken in je leven?”

Lenneke: “Ik heb recent met mijn vriend een huis gekocht, dat stond echt wel op de bucketlist. We hebben het ook helemaal opgeknapt en maken er nu ons paleisje van. Dat stond echt in de top 3. Verder heb ik de wens om ooit een gezin te stichten, als ons dat gegund is. Qua carrière heb ik al zoveel switches gemaakt, dus ik wil voor nu Artra en SEU afronden. Verder denk ik dat ik er voorlopig wel ben.”

Chantay: “Hoe zou jij team desQ omschrijven?”

Lenneke: “Ik ga het dan niet zo cliché doen als dat iedereen het zou doen haha. Ik ben hier natuurlijk via Danielle gekomen. Ik ben in contact gekomen met Daniëlle via mijn vriend Niels. Niels en René, de man van Daniëlle, hockeyen met elkaar. Dus eigenlijk langs de kant van het hockeyveld zijn Danielle en ik met elkaar in contact gekomen. Op de bruiloft van één van de teamgenoten kwamen wij erachter dat we eigenlijk zo’n klik hebben. Zoals Daniëlle het omschreef: je moet wel het desQ-DNA hebben om in het team te passen. De klik was zo goed dat ze er geen twijfel over had dat ik bij team desQ zou passen. Bij team desQ is het hard werken, maar ook plezier in teamverband. Er is altijd humor.” 

Chantay: “Waar ben je het meest trots op in je leven?”

Lenneke: “Door de lockdown ben ik tegen een groot probleem aangelopen met mijn salon. Dat vond ik wel echt erg, want de salon was iets wat ik helemaal zelf heb opgebouwd. Ik ben achteraf echt trots op hoe ik dat aan heb gepakt. Ik ging werk voor erbij zoeken en heb vanuit een coaching traject de keuze gemaakt om weer te gaan studeren. Het waren heftige twee jaren met de lockdown, werken, school, stage, de sluiting van mijn salon, de verhuizing en de verbouwing. Ik ben niet alleen trots op mezelf, maar ook op mijn vriend en familie en vrienden. Ze hebben me ontzettend gesteund en uiteindelijk heeft het allemaal toch wel naar iets moois geleid.”

Ik denk dat ik wel kan zeggen dat dit het interview is waarin ik het meest verrast ben. Wel aangenaam verrast natuurlijk! Een eigen schoonheidssalon, de teststraat, opleiding tot doktersassistente en nu aan het werk als recruiter. Lenneke mag zeker trots op zichzelf zijn. Fijn om te horen dat ze nu op haar plek zit, want dat vinden wij bij zorgdesQ ook!

Liefs,

Chantay
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details