Interview

Leer Kelly (recruiter) beter kennen!

29 december 2021

Het was hoog tijd om één van onze nieuwste collega’s Kelly eens beter te leren kennen! Thymen is er goed voor gaan zitten en heeft met veel plezier naar Kelly’s verhalen geluisterd. Van het werken in een coronahotel tot haar tips uit het zonnige Spanje: ‘’alles wat vandaag niet komt, dat komt morgen wel’’.

Kelly is nieuw in het recruitment vak, maar wist haar weg binnen zorgdesQ snel te vinden. Kelly’s enthousiasme en werkethos werkt aanstekelijk. Dat ze het gewend is om aan te poten is niet zo gek. Voordat Kelly bij zorgdesQ aan de slag ging als recruiter werkte ze zelf in de zorg. Deze kennis en haar ervaring neemt ze mee in haar huidige werk en wij hebben het hier allemaal gezien: dat werkt!

Thymen: ‘’Hoe ben je bij zorgdesQ terecht gekomen?’’

Kelly: ‘’Al een tijdje spookte het door mijn hoofd om iets anders te gaan doen of een nieuwe uitdaging te zoeken. Zelf werkte ik gedetacheerd als verpleegkundige. Dat is natuurlijk heerlijk werk om te doen, maar toch bleef er iets kriebelen dat ik iets nieuws wilde. Doordat ik zelf gedetacheerd werd kwam ik natuurlijk al regelmatig met recruitment in aanraking, toen dacht ik… dit is wel wat voor mij! Via een collega hoorde ik toen dat hij via zorgdesQ werkte en dat jullie aan het werven waren voor mensen die graag recruiter wilden worden. Toen was de keuze voor mij niet moeilijk!’’

Thymen: ‘’Waarom heb je voor zorgdesQ gekozen?’’

Kelly: ‘’ZorgdesQ straalt iets huiselijks uit. We zijn niet zo massaal als sommige bedrijven kunnen zijn, wat maakt dat we een stukje meer persoonlijke aandacht kunnen geven. Daarnaast zijn mijn collega’s echt top! Ik heb me zelden zo welkom gevoeld binnen een bedrijf. Voor zowel de collega’s op de vloer als de collega’s in ‘’het veld’’ staat de deur altijd open. En dat is zo belangrijk, vooral in deze tijden.’’

Thymen: ‘’Hoe was het toen je nog Verpleegkundige was?’’

Kelly: ‘’Mijn leven had erg veel afwisseling en was met vlagen wat hectisch. Ik ben natuurlijk nog jong dus dat kan dan ook heel leuk zijn, maar toen ik het huis uit ging en echt op alle vlakken mijn eigen boontjes moest gaan doppen was dat nog wel even pittig hoor. Ik had nogal snel de neiging extra diensten aan te nemen als er iemand ziek was, en ja dan heb je uiteindelijk weinig tijd om boodschappen of iets dergelijks te doen. Maar als je dan op je werk iets extra’s voor iemand hebt kunnen betekenen is dat het absoluut waard!’’

Thymen: ‘’Waarom wilde je graag Verpleegkundige worden?’’

Kelly: ‘’Ik wilde graag wat voor iemand kunnen betekenen. Ziek zijn, niet meer thuis kunnen wonen of zorg nodig hebben om wat voor reden dan ook is natuurlijk niet leuk. Vaak leveren mensen een stukje zelfstandigheid in wat erg lastig voor ze kan zijn. Als jij daar dan verschil in kan maken door iemand zich vertrouwd te laten voelen en je ze kan helpen nog het meest van hun dag te maken, dan ga ik met een goed gevoel naar huis.

Soms had ik bijvoorbeeld oudere vrouwen die dan aangaven dat ze graag de haren in de krul willen hebben. Ik kan je vertellen, daar ben ik echt mega slecht in. Maar he, eindstand zijn deze mensen dan (vaak) gelukkiger met het één-op-één momentje wat ze met je hebben dan die gekrulde haren.’’

‘’Maar ook als je bijvoorbeeld familie ondersteund tijdens de laatste fase van hun familielid, of een patiënt die stervende is. Dat kleine beetje extra, dat doe ik graag. Zoals ik van huis uit altijd heb geleerd: behandel een ander zoals je zelf ook behandeld zou willen worden.’’

Thymen: ‘’Hoe was het om te werken in Spanje?’’

Kelly: ‘’Heel tranquilo! En vooral ook heel interessant. In het ziekenhuis waar ik heb gewerkt in Torremolinos waren ze heel vrij in het mee kijken en leren van verschillende handelingen. Er waren maar weinig dingen die wij niet mochten doen. Zo heb ik daar in een relatief korte tijd zo ontzettend veel ervaring op mogen doen. En ik vond het natuurlijk heerlijk om na het werk lekker door te schuiven naar het strand om ’s avonds lekker op een terrasje te eindigen.’’

Thymen: ‘’Welke tip heb je meegenomen uit Spanje die wij hier in Nederland ook goed kunnen gebruiken?’’

Kelly: ‘’Alles wat vandaag niet komt, dat komt morgen wel. In Spanje lag de werkdruk (zoals overal in de zorg) ook wel hoog. Maar niet zo hoog als hier in Nederland. Er worden andere prioriteiten gesteld en er staat meer personeel op de vloer dan hier, wat maakt dat je net iets relaxter kan werken. Natuurlijk hebben we in Nederland een chronisch te kort aan zorgpersoneel, maar juist dan kan het goed zijn om jezelf af te vragen, moet dit echt nu? Of kan dit ook iets later?’’

Thymen: ‘’Wat zal je nooit meer vergeten in je carrière als verpleegkundige?’’

Kelly: ‘’Dat is geweest in de tijd dat ik in een coronahotel heb gewerkt. Dat was zwaar werken in de nacht en we hebben daar helaas ook van heel wat bewoners afscheid moeten nemen. In het begin van de nacht liep ik mijn ronde en kwam ik bij een bewoonster van het hotel terecht waar ik een goede klik mee had. Heerlijk spraakzaam was ze. Nadat we welterusten hadden gezegd zat iets me toch niet lekker. Ongeveer een uur later ging ik toch even kijken en toen bleek het ineens heel slecht met haar te gaan. Zo’n achteruitgang zagen we helaas vaker en ik wist meteen dat het tijd was om haar dochters te bellen. Die kwamen gelukkig gelijk. Deze mevrouw is die nacht nog overleden. Een aantal dagen later kreeg ik een bedankje van haar dochters, omdat ze door mijn snelle handelen afscheid hadden kunnen nemen van hun moeder. Dat raakt dan wel een gevoelige snaar en dat heeft ook echt wel wat met me gedaan. Dat blijft dan echt wel bij je.’’

Thymen: ‘’Wat doe je graag in je vrije tijd?’’

Kelly: ‘’In mijn vrije tijd ben ik graag buiten of lees ik een goed boek. Al vind ik het ook heerlijk om met mijn vriend lekker op de bank een filmpje te kijken of een bordspelletje te doen (als mijn katten niet alles van tafel vegen).’’

Thymen: ‘’Hoe zouden vriendinnen jou omschrijven als persoon?’’

Kelly: ‘’Sowieso als rustig, totdat je me beter leert kennen. Ik moet soms even ontdooien, maar kan op momenten erg druk zijn. Gelukkig weet ik me vaak wel aan te passen aan degene die ik tegenover me heb. Daarnaast als empathisch en betrouwbaar. Ik vind het belangrijk dat mensen het gevoel bij mij krijgen dat ze alles met me zouden kunnen delen als ze dat willen. Dan help ik ook graag meezoeken naar een oplossing, of bied ik een luisterend oor.’’

Thymen: ‘’In welke filmwereld zou jij graag willen leven?’’

Kelly: ‘’Harry Potter, ik ben een gigantische Harry Potter fan en ik kan nog net niet de films van A tot Z meepraten. De boeken heb ik ook al meerdere keren verslonden. Ik kan daar echt geen genoeg van krijgen.’’

Wij zijn blij dat Kelly het besluit heeft genomen dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging! Want bij zorgdesQ heeft ze die met beide handen aangepakt. Ik heb ervan genoten om haar antwoorden op Thymens vragen te lezen en ik ben ervan overtuigd dat ze nog meer van die mooie verhalen te vertellen heeft over haar tijd in de zorg. Gelukkig is daar volgens mij nog genoeg tijd voor, want zo te horen is Kelly net zo blij met ons, als wij met haar.

PS Ik ben het helemaal eens met haar antwoord op die laatste vraag. Wie wil er nou niet leven in een Harry Potter film!😉

Liefs,

Julia

     
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *