Team desQ

Leer Isa (recruiter) beter kennen!

9 augustus 2023

Recruiter Isa, net twee maanden binnen en al helemaal gesetteld op kantoor Geurdenhof! Ze heeft niet alleen net een nieuwe baan; we mogen haar ook feliciteren met haar nieuwe woning. Isa heeft het mooie Nijmegen – al zeg ik het zelf – verlaten voor de Brabantse stad Eindhoven. Uiteraard ook een mooie stad, superleuk appartement en bovendien een handige locatie om af en toe naar kantoor Breda te rijden. 

Mijn eerste indruk van Isa is lief, grappig en erg gezellig. Ze heeft een fijne vibe om haar heen en ik zie haar vaak met een glimlach op het gezicht. Een goede match voor ons team, want lachen, daar houden we van! 5 jaar geleden is Isa afgestudeerd als directiesecretaresse en sindsdien heeft ze verschillende werkervaringen opgedaan. Zo is ze er steeds meer achter gekomen welk werk en type bedrijf bij haar past. Benieuwd hoe ze vervolgens bij ons terecht is gekomen? 

Myrthe: “Hoe ben je bij zorgdesQ terecht gekomen?”

Isa: “Toen ik een bijbaan zocht, wilde ik iets betekenen in de coronaperiode en had ik een sollicitatie met Lenneke voor C-support. Uiteindelijk ben ik daar niet gestart en verhuisde ik terug naar Nijmegen. Daar heb ik een nieuwe baan gevonden en na een tijd was ik toe aan iets anders. Ik had een post geplaatst op LinkedIn en daar reageerde Lenneke weer op. Vanuit careerdesQ waren er meerdere mogelijkheden die aansloten bij mijn opleiding. CareerdesQ deed ook de werving voor zorgdesQ en ik heb toen gekozen voor de functie recruiter bij zorgdesQ.’’

Myrthe: “Wat kun je vertellen over deze eerste 2 maanden bij zorgdesQ?”

Isa: “De eerste periode was ik heel zenuwachtig, want het was allemaal nieuw. Zo was de eerste maand best pittig, want het is zoveel nieuwe informatie en een hele andere tak dan ik gewend was. Ik heb wel ervaring als recruiter en hier is het toch anders gesprekken voeren met een andere doelgroep. Ik vind alles wel erg leuk en interessant en ik voel me heel welkom door alle collega’s. Je wordt niet in het diepe gegooid, je wordt erin meegenomen.’’

Myrthe: “Welke kwaliteiten kun jij inzetten als recruiter?”

Isa: “Ik ben iemand met een luisterend oor. Ik luister echt naar wat iemand zegt en vanuit daar ga ik aan de slag. Daarnaast ben ik iemand bij wie mensen het gevoel hebben dat ze iets kwijt kunnen. Dat hoor ik vaker in mijn privéleven en ik merkte het op mijn vorige werk ook.’’

Myrthe: “Hoe raak jij extra gemotiveerd? Wat is daarvoor nodig?”

Isa: “Vooral door de collega’s en de sfeer, het teamverband. Als je ziet dat iets goed gaat, kom je de volgende dag ook op werk met de instelling dat het die dag nog beter moet. Verder kunnen collega’s je maken of breken. Dat zeg ik altijd en ik vind echt dat collega’s het allerbelangrijkst zijn. Ik vind het hier heel gezellig en ik ga hier graag naartoe. Het is een groot team, maar iedereen kan goed met elkaar. Iedereen is anders en toch werkt het.’’

Myrthe: “Hoe ziet jouw perfecte niet-werkdag eruit?”

Isa: “Rusten haha. Ik omring me graag met familie en vriendinnen. Verder ga ik graag uiteten of naar de bioscoop. Ik houd van gezelligheid en met mijn mensen omringd zijn, dan heb ik rust.’’

Myrthe: “Wat wilde je worden toen je klein was?”

Isa: “Ik zei vroeger altijd dat ik prinses wilde worden, haha. Toen ik naar de middelbare school ging, wilde ik naar defensie. Vanuit daar ben ik de CIOS ook gaan doen en dan zou ik naar de VEVA kunnen. Tijdens een open avond kwam ik erachter dat je wel echt in tenten moet slapen, uit blikjes eten, etc. Dat wilde ik niet. Ik had meer in gedachten dat je bijvoorbeeld bij een vliegveld kon gaan werken, maar tijdens zo’n opleiding moet je natuurlijk wel alles doen.’’

Myrthe: “Wat is je favoriete vakantiebestemming?”

Isa: “Marokko, daar hebben we ook familie wonen. Vroeger ging ik ieder jaar met mijn vader, dat probeer ik nog steeds, maar dat is soms lastig. Vooral de cultuur in Marokko spreekt me echt aan. Marokko heeft een hele warme cultuur en iedereen is daar gelijk. Het raakt me dat mensen alles met je willen delen, ook al hebben ze heel weinig. Met een laatste brood geven ze je nog de helft.’’  

Myrthe: “Waar ben je het meest dankbaar voor?”

Isa: “Mijn eigen gezondheid en dat mijn familie en de mensen om mij heen gezond zijn. Zelf vind ik het belangrijk om daar bewust mee bezig te zijn. Zo eet ik gezond, drink ik veel water en beweeg ik genoeg.’’

Myrthe: “Als je nu een eigen bedrijf zou starten, wat zou dat zijn?”

Isa: “Ik zou heel graag een damessportschool willen openen voor Islamitische vrouwen. Ik heb vaak echt een hekel aan de sportschool, want ik voel me er niet altijd comfortabel. Anderen voelen zich misschien al helemaal niet op hun gemak. Ik zou dus iets op willen starten voor alleen hen, zodat ze hun hoofddoek ook af kunnen doen. Dat in combinatie met kooklessen, lijkt me erg leuk.’’

Myrthe: “Wat hoop je ooit nog te bereiken?”

Isa: “Ik hoop dat ik in de toekomst echt iets voor andere mensen kan betekenen op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan het helpen van vluchtelingen of helpen in de Moskee. Ik haal er voldoening uit om mensen te helpen en dat doe ik nu natuurlijk ook als recruiter!’’

Zeker waar, want recruiters spelen een belangrijke rol bij het helpen van kandidaten om hun droombaan te vinden. Anderen kunnen helpen bij het bereiken van hun professionele doelen, past helemaal bij Isa. Die damessportschool voor Islamitische vrouwen zie ik in de toekomst ook helemaal gebeuren. Dat komt later, want wil jij eerst haar hulp bij het vinden van de juiste baan? Schrijf je dan in bij zorgdesQ en laat Isa jou beter leren kennen! 

Liefs, 

Myrthe