Team desQ

Leer Fleur (HR-adviseur) beter kennen!

16 februari 2022

De tijd vliegt! Fleur is bij ons binnen sinds 1 juni 2021, maar het voelt op de één of andere manier een stuk langer. Ze startte haar carrière bij zorgdesQ op het (nu) marketingkantoor, waar Sam en ik van haar aanstekelijke vrolijkheid mochten genieten. Want wanneer Fleur aanwezig is, krijg je oprecht een lach op je gezicht. Zo’n persoonlijkheid past goed bij de functie HR-adviseur! 

Fleurzorgdesq

Het juiste talent op de juiste plek krijgen is iets waar Fleur zelf ook mee bezig is geweest de afgelopen maanden. Voordat we een opleidingsprogramma hadden opgezet voor potentiële recruiters, kwam Fleur namelijk met het idee om een game-based assessment toe te voegen aan de procedure. En met succes, want naast inzicht krijgen in talenten en karakters is dit ook harstikke leuk om te maken.

Ondertussen zijn er al meerdere interne sollicitatiegesprekken gevoerd door Fleur, waaronder met onze nieuwste online marketeer Chantay. Hoe leuk is het om haar eerste zorgdesQ-interview dan ook met onze HR-adviseur te houden? Daar ga je nu achterkomen:  

Chantay: “Hoe ben je bij zorgdesQ terecht gekomen?”

Fleur: “Ik ben bij zorgdesQ terecht gekomen via mijn netwerk. Ik zag de vacature via LinkedIn. Mijn zwager is bevriend met de tweelingbroer van Joris, dus het lijntje was makkelijk gelegd. Ik heb Joris een bericht gestuurd en hij reageerde erg snel. Voor de vacature hadden er al gesprekken en zelfs tweede gesprekken plaatsgevonden. Ik ging er al niet meer vanuit dat het iets zou worden en daarnaast had ik ook mijn opleiding nog niet afgerond. 

Naar aanleiding van mijn bericht naar Joris heb ik drie kwartier aan de telefoon gezeten met hem. Tijdens het gesprek kwamen we erachter dat het wel een goede match kon zijn. De volgende dag mocht ik al gelijk op gesprek en mijn tweede gesprek vond gelijk de maandag na het weekend plaats. Ik kreeg al snel een telefoontje dat ze voor mij wilde kiezen. Daarna ging alles heel snel. Het had zo moeten zijn, zei Joris.’’

Chantay: “Waarom heb je ervoor gekozen om weer de schoolboeken in te duiken?”

Fleur: “Ik heb 9 jaar als recruiter gewerkt. Een heel mooi vak, maar ik merkte steeds vaker dat ik veel meer voor de interne collega klaar wilde staan. Ik wilde meer diepgang in het interne gedeelte van een organisatie. Ik ben toen gaan kijken naar welke opleidingen er zijn. Met 2 kinderen kwam ik uit op een deeltijdopleiding bij de Avans. Het was praktijkgericht en voelde heel goed. Ik wilde de kennis en ervaring op doen dus ik dacht: ik ga weer studeren. 

In het begin dacht ik dat ik alleen voor de associate degree zou gaan maar het gaat me nu zo goed af dat ik gek zou zijn als ik niet door zou gaan voor een bachelor. Daniëlle en Joris vertelde me ook dat zorgdesQ zoveel groeit dat het mooi zou zijn om uiteindelijk de rol van Daniëlle over te nemen. Dat maakt het extra mooi om voor de bachelor te gaan. Waarom niet? Ik ga er gewoon voor. Ik haal er iedere week zoveel energie uit.’’ 

Chantay: “Hoe ziet jouw ideale vrije dag eruit?”

Fleur: “Mijn ideale vrije dag is in het zonnetje ergens op het strand met een wijntje, een snackie en muziekje. Lekker chillen. Laten we maar niet beginnen over hoe vaak zo’n dag plaatsvindt hahaha!’’

Chantay: “Wat zijn de top 3 dingen die absoluut op jouw bucketlist staan?”

Fleur: “Ik heb altijd geroepen dat ik een keer wil gaan duiken in de Great Barrier Reef in Australië. Dus als ik ooit de lotto win dan doe ik dat haha! Mijn man en ik hebben in 2014 een reis gemaakt door Amerika en toen heb ik altijd gezegd als we ergens de mogelijkheid hebben, dan wil ik van zo een hele gave brug bungeejumpen. Sinds wij in 2014 die geweldige reis hebben gemaakt wil ik nog zo veel meer van de wereld zien. Laten we beginnen met backpacken in Azië, dat is nog wel laagdrempelig. Maarja dat gaat nog wel even duren voordat de kindjes mee kunnen. Als je eenmaal van reizen geproefd hebt dan verlang je wel naar meer.”

Chantay: “Waar ben jij het meest trots op in je privéleven?”

Fleur: “Ja het klinkt wel zo chliché he maar dat is dan natuurlijk wel het fijne gezinnetje. Er zijn wel wat meer dingen: een fijn huis, fijne familie. Het meest trots ben ik toch wel op die 2 kleine ukkies. Soms kan ik ze wel achter het behang plakken, maar dat hoort erbij.”

Chantay: “Wat vind je het mooist aan jouw rol als HR-adviseur?”

Fleur: “Het is relatief nog wel een korte periode dat ik als HR-adviseur in het werkveld sta, maar wat ik het mooiste vind is dat ik tussen de mensen sta. Ik krijg veel ruimte en de kans om te pionieren. Wat ik heel fijn en tof vind is dat ik aandacht kan geven aan de interne medewerkers. Ik heb het gevoel dat ik ook echt iets belangrijks doe.”

Chantay: “Wat is in jouw ogen kenmerkend voor een goede sfeer in het team en hoe belangrijk is dat voor jou?”

Fleur: “Ik vind het heel belangrijk dat je open, eerlijk en transparant naar elkaar bent. Er moet gewoon ruimte zijn voor een geintje zodat je even kan ontladen met iets geks en daarna weer met de volle focus verder kan. Geen hiërarchie vind ik ook kenmerkend voor een goede sfeer. Iedereen moet gewaardeerd worden. Het allerbelangrijkste in mijn werk is werkplezier. Je kan een leuke functie hebben, maar als jij niet met plezier naar je werk gaat dan is het succes in mijn ogen ver te zoeken. Een goede sfeer in het team. Dat wil niet zeggen dat je de beste vrienden hoeft te zijn, maar op werkgebied moet je voor elkaar klaar staan en samen het doel na kunnen streven.”

Chantay: “Hoe zouden collega’s jou omschrijven?”

Fleur: “Wat ik soms terugkrijg en zeker ook vanuit Daniëlle: hardwerkend en bereid om de handen uit de mouwen te steken, ook al gaat het niet om mijn taken. Ik denk ook wel een sfeermaker. Zo ben ik altijd wel in voor een feestje of een borrel. Ik hoop natuurlijk dat ze zeggen dat ze aan mij een fijne collega hebben waar ze naar toe kunnen als het even niet lekker loopt. Los van mijn rol als HR-adviseur waar ik me dan verantwoordelijk voor voel vind ik het fijn om iets als mens voor ze te betekenen.’’

Chantay: “Wat is jouw favoriete muziekgenre?”

Fleur: “Ik ben wat dat betreft net een kameleon. Waar ik echt niet van hou dat is het stampen stampen. Ik heb niet zoiets van ‘ik ben fan van die’ of ‘ik luister alleen dat’. Zo kan ik heel goed gaan op lekker foute Nederlandstalige muziek en met een biertje in de hand meezingen. Ook top 40 popmuziek vind ik leuk. Rock ben ik wat minder van moet ik zeggen! Soms hoor ik de nummers van collega Jordy voorbijkomen en dan denk ik… ’’ 

Chantay: “Als je naar een ander land zou moeten verhuizen, welke zou dat zijn?”

Fleur: “Ik ben best wel burgerlijk. Ik denk dat de wereld prachtig en geweldig is en ik heb ook op mijn bucketlist dat ik nog veel van de wereld wil zien, maar ik realiseer me ook wel hoe goed wij het hier in Nederland hebben. Ook al hebben we wel eens regen en slecht weer. Als ik echt zou moeten verhuizen dan is het een warm zonnig land dat niet te ver weg is, zodat ik redelijk snel bij familie kan zijn. Je kan wel heel ver weg zijn, maar als je je dierbaren niet bij je hebt met wie deel je het dan? Het zou dan Spanje of Italië zijn.”

De antwoorden op deze leuke vragen heeft Chantay er in ieder geval niet uit moeten trekken, want verhalen vertellen kan Fleur wel! Een open boek wat dat betreft. Verder denk ik dat we het er met z’n allen over eens zijn dat ze een fijne collega is, dus die hoop mag je zeker hebben Fleur! 

Werkplezier en het gevoel belangrijk werk te doen zijn belangrijke punten die terugkomen in dit interview. Meteen een mooi bruggetje naar onze checklist: ‘10 factoren die jouw werkgeluk beïnvloeden’. Dus als jij (als lezer) zelf ook eens een kritische blik wil werpen op je huidige baan, kun je deze gemakkelijk downloaden.

Bedankt Fleur en Chantay voor dit interview: we zijn weer een stukje meer te weten gekomen over over onze fijne collega.

Liefs, Myrthe

– Myrthe Moet vertellen –
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *