Interview

Leer Emiel (senior recruiter) beter kennen!

22 september 2021

Nu ons marketingteam is uitgebreid, gaan ook Julia en Thymen onze kantoorcollega’s straks voorstellen aan de mensen thuis. Eerst eens laten zien hoe dat in zijn werk gaat… Met drie man sterk zaten we rondom Emiel: de perfecte collega om samen te interviewen. Met zijn vlotte babbel, enthousiasme en humor wist hij ons alle drie aandachtig te laten luisteren. Doorvragen is niet echt nodig, want veel vertellen kan hij wel. Eigenlijk al vanaf het moment dat Emiel het kantoor van zorgdesQ binnenstapte is ons team een stukje rijker. Hij is niet alleen ontzettend gezellig, ook een echte aanpakker. 

Nadat Myrthe Nijst, Emiel benaderde om bij ons te komen werken, duurde het niet lang voordat het contract werd getekend: als gezellige Bosschenaar klikte het meteen. Emiel is 31 jaar en heeft er al wat werkervaring opzitten. Ondertussen weet hij dan ook wel dat de functie van recruiter goed bij hem past. ‘’Thymen, trap jij af?’’

Thymen: ‘’Hoe ben je bij zorgdesQ terecht gekomen?’’

Emiel: ‘’Ik werkte voorheen als HR-adviseur en ik wilde iets anders. Toen ik hier solliciteerde zaten we midden in de coronacrisis en ik wilde graag terug naar het commerciële, want daar ligt mijn hart. Het liefst met een zorgtintje. Via LinkedIn ben ik toen in contact gekomen met Myrthe Nijst en ben op deze manier binnen gerold.’’

Thymen: ‘’Waarom met een zorgtintje?’’

Emiel: ‘Hiervoor had ik al recruitment ervaring opgedaan en ik koos bewust voor dat zorgtintje, zodat ik op mijn manier toch wat kon bijdragen aan de coronacrisis. Ik had dubbel geluk want ik kwam hier werken en er werd meteen gevraagd of ik voor het grootschalige project van de GGD wilde werken: Dat was mooi meegenomen!’’

Thymen: ‘’Hoe beschrijf je jouw werk aan anderen?’’

Emiel: ‘’Ik zeg altijd dat ik verantwoordelijk ben voor de werving en selectie van nieuwe kandidaten voor klanten. Van cv’s beoordelen, tot het organiseren van intakes etc. Ik ben heel erg van het langere termijn denken, dus ook het meedenken met klanten over hoe het er eind van het jaar zal uitzien en wat dan verder.’’

‘’Verder een business partner zijn voor de klant op recruitment vlak. Ik heb er ook een senior taak bij gekregen nu: het MT heeft gevraagd of ik het recruitment team in Breda wil gaan aansturen. We zijn nu bezig met de opstartfase en we hebben inmiddels een aantal nieuwe collega’s aangenomen om Breda tot een succes te maken. Ik merk steeds meer van die senior rol; collega’s vragen steeds meer aan mij.’’

Thymen: ‘’Wat is het belangrijkste dat je hier bij zorgdesQ hebt geleerd?’’

Emiel: ‘’Dat uit je comfortzone stappen soms mooie dingen oplevert. Het is natuurlijk heel makkelijk om in je comfortzone te blijven zitten, want dit voelt als een veilig stulpje. Eruit stappen kan doodeng zijn, maar kan wel voor nieuwe kansen zorgen. Ook heb ik geleerd om mezelf meer kwetsbaar op te stellen. Je wil altijd de allerbeste kant van jezelf laten zien, maar ik heb echt geleerd om zo nu en dan ‘de hulpvraag’ te stellen. Dat kan je zoveel moois bieden.’’

Thymen: ‘’Wat doe je het liefst wanneer je thuiskomt van een lange werkdag?’’

Emiel: ‘’Het eerste wat ik doe is iets makkelijks aantrekken. In de zomer ben ik heel erg van lekker op een terrasje met een drankje en goed gezelschap. Als het wat kouder is Netflix en wat me-time.’’

Thymen: ‘’Plan je na je werk veel om iets te gaan doen?’’

Emiel: ‘’Graag ben ik met vrienden, soms te veel zelfs. Ik heb een druk sociaal leven en ben eigenlijk altijd bezig, maar ik heb ook geleerd dat het soms belangrijk is mijn eigen tijd te hebben.’’

Thymen: ‘’Wat is je grootste blunder op de werkvloer geweest?’’

Emiel: ‘’Er zijn wel eens mensen die mij als een vrouw vinden klinken. Dan zeggen ze aan de telefoon: ‘ja mevrouw’. Afgelopen week had ik zelfs een afspraak met iemand die dacht dat hij een afspraak met een vrouw had. Hij was ervan overtuigd dat hij echt iemand anders aan de lijn had. Ondertussen heb ik dat al zo vaak gehoord dat dit wel echt de grootste blunder is.’’

Thymen: ‘’Als je met een van je collega’s een dag van baan zou mogen ruilen, wie zou dat dan zijn en waarom?’’

Emiel: ‘’Ik heb veel raakvlakken met Fleur vanwege mijn oude baan, dus als ik zou moeten kiezen zou ik dan toch voor haar job kiezen.’’

Thymen: ‘’En als je een dag van leven zou mogen ruilen met een bekend persoon, wie zou dat dan zijn en waarom?’’

Emiel: ‘’Aron Piper: ik vind hem een hele gave rol hebben in die serie (Elite). Hij valt op mannen en is lekker zichzelf. Ik zie graag dat iemand zichzelf is en als bekend persoon valt dat op, omdat niet iedereen dat doet. Tv of musicals is iets waar ik ook altijd al iets mee heb gehad. Lekker in de spotlights!’’ 

Thymen: ‘’Welke uitspraak typeert jou?’’

Emiel: ‘’Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.’’

Thymen: ‘’Hoe ziet jouw typische zaterdagavond eruit?’’

Emiel: ‘’Voor de coronacrisis was ik vaak aan het stappen. Ik hou van dansen en drankjes doen. Lachen, gieren, brullen! Oja, wat veel mensen niet weten is dat ik ook erg van pokeren houd!’’ 

Thymen: ‘’Waar word jij nou echt enthousiast van?’’

Emiel: ‘’Leuke gesprekken met kandidaten en als ik goed kan samenwerken met mijn collega’s. Ik hoef niemands beste vriend te zijn, maar vind het wel belangrijk als we fijn samen kunnen werken. We kunnen ook wel eens clashen, maar als je aan het einde van de dag maar wel weer de hand kunt schudden. En als ik een plaatsing heb natuurlijk!’’

Emiel zal met zijn nieuwe functie (senior recruiter) de komende tijd veel te vinden zijn in onze nieuwe vestiging in Breda. Helaas voor ons, maar onze nieuwe aanwinsten die daar gaan starten zullen in de pauzes in ieder geval veel kunnen lachen. Verder heeft Emiel mij op een idee gebracht voor een vrijdagmiddagborrel: een keertje pokeren met het team. Eens kijken wie er met de buit vandoor gaat… 

Liefs, 

Myrthe   
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *