Team desQ

Leer Ellen (praktijkbegeleider) beter kennen!

13 oktober 2022

Almost last but not least: is Ellen deze week aan de beurt voor het team desQ interview. Ellen is al 4 jaar werkzaam bij zorgdesQ en heeft in de afgelopen jaren verschillende rollen bekleed binnen onze organisatie. Binnen zorgdesQ is ze van alle markten thuis en dat komt goed uit in haar huidige rol als coach voor team recruitment. Wat is haar mooiste herinnering aan team desQ en hoe motiveert zij haar collega’s? Lees vooral verder, dan kom je het te weten! 

Daniëlle kent Ellen inmiddels al 4 jaar dus het lijkt me leuk als Daniëlle een stukje over haar schrijft.

Daniëlle: “ ‘Ons El’ zoals wij haar noemen kwam bij zorgdesQ binnen als een ruwe diamant. In haar eerdere werk heeft ze met name in de keiharde sales gewerkt, waar ze gewend was om veel volume te draaien. Dat was wel even wennen in het begin want bij zorgdesQ kiezen we voor een persoonlijke, betrokken en specialistische aanpak bij het doen van ons werk. Die werkwijze heeft ze echter helemaal weten te adopteren, maar wel met haar eigen sausje eroverheen. Het resultaat is dat kandidaten, klanten en collega’s El hoog hebben zitten! Ze is echt een kei in haar vak, ze is recht voor z’n raap, je kunt op haar bouwen en ontzettend met haar lachen. Voor team recruitment/sales kan ik me geen betere praktijkcoach voorstellen! Naast de ‘ups’ heeft El door ziekte ook best wel wat ‘downs’ meegemaakt. Ik heb er bewondering voor hoe ze zichzelf er steeds opnieuw weer doorheen weet te slaan. In de begeleiding van mij aan haar in die periodes zijn El en ik heel hecht geworden en is ook nog eens een hele mooie vriendschap ontstaan. We zijn een beetje elkaars ‘spirit animal’ geworden haha! Collega’s zoals Ellen vormen het hart van onze organisatie en ik kan me, en velen met mij, geen zorgdesQ zonder haar voorstellen.”

Chantay: “Hoe ben je bij zorgdesQ terecht gekomen?”

Ellen: “Het is echt een grappig verhaal. Ik zat ergens anders voor een sollicitatie en dat was een bekende van Joris. Ze gaf tijdens de sollicitatie aan dat ze een bedrijf kende waar ik heel goed bij zou passen. Naderhand werd ik gebeld door Joris en Daniëlle. Ze zaten op dat moment toevallig samen in de auto. Een paar dagen later zat ik al op gesprek.”

Chantay: “Wat is jouw rol binnen zorgdesQ?”

Ellen: “Dat is lastig te beantwoorden, omdat mijn werkzaamheden heel gevarieerd zijn. Ik ben nog steeds aan het recruiten. Daarnaast heb ik een coachende rol en help ik de andere recruiters door bijvoorbeeld trainingen te geven. Ik ben 4 jaar geleden begonnen als recruiter en planner. Het was het plan om sales consultant te worden, maar toen werd ik ziek. Ik wilde graag sales consultant worden omdat ik het recruiten al best lang doe. Het was tijd voor wat nieuws.”

Chantay: “Wat is jouw mooiste herinnering aan team desQ?”

Ellen: “Ik denk alle toffe teamweekends die ik samen met team desQ heb meegemaakt. Het teamweekend van dit jaar was wel echt het allerleukste. Het was gezellig en we hadden goede teambuilding activiteiten.”

Chantay: “Wat doe je het liefst in jouw vrije tijd?”

Ellen: “Ik ben eigenlijk altijd met de hondjes, Bella en Teddie. Lekker knuffelen met ze. Je hebt ze vast wel een keer gezien op kantoor. Maar ook gezellig samen eten met vriendinnen.” 

Chantay: “Wat is jouw favoriete seizoen?”

Ellen: “Zeker de zomer! Ik vind de winter echt deprimerend bah bah!”

Chantay: “Hoe zouden jouw vrienden jou omschrijven?”

Ellen: “Ik denk als iemand bij wie ze altijd voor alles terecht kunnen. Ik ben echt een luisterend oor. Alle problemen leggen ze altijd bij mij neer, daar word je wel eens ziek van maar het is toch wel zo haha! Ze zouden me zeker ook wel gezellig noemen. In de vriendinnengroep ben ik ‘de gekste’ haha.”

Chantay: “Hoe zouden collega’s jou omschrijven?”

(Thymen komt binnengelopen, misschien wil hij Ellen wel omschrijven!)

Thymen: “Recht voor z’n raap, maar wel succes behalend.”

Ellen: “Ik ben toch ook wel behulpzaam al zeg ik het zelf.”

Chantay: “Wat waardeer je het meest in het leven?”

Ellen: “Mijn hondjes haha, die gaan voor alles, zonder twijfel. Als Dennis (mijn vriend) zou zeggen ‘die hond moet eruit of ik’, dan pak ik zijn spullen hoor haha!”

Chantay: “Hoe motiveer jij jouw collega’s?”

Ellen: “Ik ga natuurlijk kijken waar ze tegenaan lopen. Wat het probleem is en waar ze mee zitten. Ik vraag bijvoorbeeld ook echt om een tijdschema van een week, zodat we kunnen kijken waar het probleem vandaan komt. Het moet zwart op wit staan om het helder te krijgen. Dan kijken we samen naar de beste oplossing, en schetsen we verschillende situaties om uit te proberen. Ik confronteer ze ook met wat ze op het moment niet helemaal goed doen. Soms moeten ze net de juiste focus hebben. Ik zeg wel altijd: je kan het echt wel. Ik blijf positief, want ik wil ze motiveren. 

Chantay: “Wat typeert zorgdesQ voor jou?”

Ellen: “Ik heb een hele bijzondere band met Daniëlle en Joris. Heel gek, maar door mijn ziekte zijn we heel close geworden. Ze hebben keer op keer mijn contract verlengd, zelfs voor onbepaalde tijd. Ze geloven echt in mij en denken ook nu echt met mij mee. ZorgdesQ is echt een goede werkgever.”

Op de vraag ‘hoe zouden collega’s jou omschrijven?’ is inmiddels goed antwoord gegeven. Zowel Daniëlle als Thymen geven aan dat Ellen recht voor z’n raap is. Een coach moet eerlijk zijn en zeggen wat hij/zij denkt, en dat kan El zeker! Naar mijn mening is dat een prachtige eigenschap en maakt dat haar perfect voor haar rol als coach bij zorgdesQ. 

Liefs,

Chantay
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details