Team desQ

Leer Daniëlle (manager HRM, strategie & organisatie) beter kennen!

17 augustus 2022

Samen met senior marketeer Myrthe M. heb ik Daniëlle geïnterviewd. We hebben het gehad over hoe ze bij zorgdesQ terecht is gekomen tot aan wat ze nu doet voor zorgdesQ. Ook praten we over mooie herinneringen en wat ze deed voordat ze bij zorgdesQ kwam werken. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Voordat we gaan beginnen met de vragen heb ik gevraagd aan onze directeur Joris of hij ons iets over Daniëlle kan vertellen!

Joris: “Vanaf het allereerste contact dat plaats vond via LinkedIn was er al een goede klik. Wat volgde was een 1ste telefonisch interview en 2 uitgebreide persoonlijke gesprekken die allen, de normale tijd die hiervoor staat, ernstig overschreden. Dat was in dit geval zeer positief. 

Daniëlle startte als sales consultant voor specifiek de regio Eindhoven en omgeving, echter na 3 maanden samenwerking was haar eerste promotie een feit: ze werd aangesteld als vestigingsmanager. Onder haar bezielende leiding werd het team groter maar vooral kwalitatief beter. Samenwerking, teamgevoel en prestaties leveren hebben hierin altijd centraal gestaan. In de jaren die volgde bleef Daniëlle naast mij als directeur intens betrokken bij alle ontwikkelingen binnen zorgdesQ en careerdesQ. Enkele voorbeelden hiervan zijn: het opzetten van ons verloningsbedrijf, NEN genormeerd worden, lidmaatschap NBBU, een nieuwe vestiging openen in Breda en het bewaken van onze cultuur, iets waar ze heel trots op kan zijn.  Zoals jullie kunnen lezen is Daniëlle een duizendpoot en een multitasker pur sang. Maar naast haar kennis en drive is ze vooral een heel betrokken persoon die altijd zorgt voor de juiste verbindingen tussen alle medewerkers, en hun persoonlijke groei en ontwikkeling centraal zet. De samenwerking tussen ons wordt ook wel regelmatig benoemd als ”working wife and husband’’, dat zorgt regelmatig voor hilarische situaties. Met grote regelmaat zeg ik dus ook tegen Daniëlle: je hebt een contract voor het leven en ik kan jou met trots mijn rechterhand noemen!”

Thymen: “Vertel eens iets over jezelf. Wie ben je en wat is jouw pad geweest voordat je bij zorgdesQ terecht kwam?”

Daniëlle: “Nou, ik ben Danielle. Ik ben 38 en ik woon in Geldrop met mijn man en kantoorhond. Ik heb ooit toerisme/recreatie gestudeerd, maar ik heb daar nooit echt in gewerkt. Na mijn studie ben ik via de hotellerie de zakelijke dienstverlening in gekomen. Wat voor mij belangrijk was tijdens mijn loopbaan is dat ik veel diversiteit had. Altijd dienstverlenend, ik werk graag met en voor mensen en altijd planmatig. Ik heb op verschillende plekken werkervaring opgedaan. In de hotellerie, makelaardij en ook eerder al in de uitzendbranche voor zorg. Daarnaast heb ik 5 jaar als projectmanager training, coaching en opleidingen gewerkt. In mijn vrije tijd ben ik een heel sociaal dier. Ik ga graag op pad met vrienden en vriendinnen en ik hou ervan om met mijn man en hond te zijn. De avonden waarop ik thuis ben, lig ik op de bank mijn favoriete serie te kijken.”

Thymen: “Hoe ben je bij zorgdesQ terecht gekomen?”

Daniëlle: “Ik ben door Joris benaderd via LinkedIn. Ik zocht toen een baan. We hadden veel gemeenschappelijke connecties, namelijk veel mensen uit de zorg. Ons eerste telefoongesprek duurde ongeveer 45 minuten. Daarna heb ik twee sollicitatiegesprekken gehad, één van 3 uur en één van 4 uur. Het waren meer sparringsessies. We hadden meteen een goede klik.”

Thymen: “Had je destijds verwacht dat je hier nu nog zou werken?

Daniëlle: “Ik weet niet of ik per se verwachtingen had. Het is altijd wel mijn doel geweest om duurzaam samen te werken met een werkgever. Ik denk dat ik meer verbaasd ben over de groei die we samen hebben doorgemaakt, zowel de organisatie als ik op professioneel vlak samen met Joris. De afgelopen 5 jaar zijn we zo explosief gegroeid en ik heb mee mogen groeien, daar ben ik dankbaar voor.”

Thymen: “Hoe omschrijf je jouw band met Joris?”

Daniëlle: “Ik denk dat we best wel een hechte band hebben. We kunnen lezen en schrijven met elkaar. Lachen ook vooral heel veel. We zijn twee handen op een buik, hoewel we het niet altijd met elkaar eens zijn. Daarom kan het wel eens knetteren en knallen. Dat maakt ook dat we elkaar goed aan kunnen vullen, zo houden we elkaar op de juiste koers. Hij is een hele fijne werkgever en een heel fijn persoon om mee samen te werken.”

Thymen: “Wat is jouw grootste blunder?”

Daniëlle: “Ik heb als verhuurmakelaar ooit een woning verhuurd aan de minnares van een man. Zijn vrouw was erachter gekomen. Ik moest die man bellen en tijdens het voicemailgesprek bedacht ik me dat het enorm grappig was om een te huur bord daar neer te zetten. Toen heb ik zijn hele voicemail vol gelachen haha. En in die tijd ben ik ook een keer van de trap gevallen tijdens een bezichtiging.”

Thymen: “Hoe ga je om met fouten van medewerkers op de werkvloer?”

Daniëlle: “Ik wil eerst zeggen dat fouten maken erbij hoort. We vinden het belangrijk dat mensen groeien en van fouten leer je. Hoor en wederhoor is hierin belangrijk. Op zo’n moment vind ik het belangrijk om vragen stellen en de situatie als een soort casus bespreken. Soms maak je een fout en kan je van tevoren niet bepalen dat het een fout is, ook al heb je de juiste intenties. Er niks wat niet opgelost kan worden, dat heb ik in de jaren wel geleerd. Het belangrijkste is dat je tot een oplossing komt en de vraag is: kom je tot nieuwe inzichten en hoe pak je het voortaan anders aan?”

Thymen: “Wat is jouw belangrijkste bijdrage op de werkvloer?”

Daniëlle: “Ik denk dat ik erg laagdrempelig ben voor mensen bij wat ze nodig hebben, enerzijds als vraagbaak en anderzijds om een luisterend oor te bieden. Ik ondersteun mensen graag bij hun groeiproces en het bereiken van hun ambitie.”

Thymen: “Hoe zorg je ervoor dat onze medewerkers gemotiveerd blijven?”

Daniëlle: “Ik denk dat ik wel een behoorlijke invloed heb gehad op de cultuur in onze organisatie: open, fouten maken mag, hard werken maar ook hard lachen samen. Daarnaast denk ik dat ik met iedere individuele medewerker vaak een plan heb als het gaat om zijn/haar loopbaan binnen onze organisaties. Als iemand ambities heeft ga ik in gesprek om te kijken hoe we daar kunnen komen. Als iemand ergens tegenaan loopt natuurlijk ook. Het kan ook zijn dat iemand moeite heeft met de balans tussen werk en privé en dan ben ik ook wel iemand die aan de bel trekt. Ik denk dat een individuele aanpak per medewerker van belang is.”

Thymen: “Wat was de mooiste dag van je leven?”

Daniëlle: “Dat is denk ik toch mijn bruiloft. Dat is zoiets bijzonders en maak je maar één keer mee. Hoewel ik altijd wel een aanwezig typje ben, ben ik niet iemand die graag in de spotlights staat. Die dag vond ik dat niet zo erg. Iedereen was er die dag voor ons en ons feest en dat was wel heel bijzonder. Het mooiste moment van die dag was denk ik wel de ceremonie. Wij trouwden binnen en er vloog een vlinder rond, daarbij voelde ik de aanwezigheid van mijn ouders. Het leukste was het feest. Iedereen ging los, teamweekend-stijl haha. Ik hoorde achteraf dat er het hele jaar nog niet zoveel was gedronken.”

Thymen: “Wie is je favoriete cabaretier?”

Daniëlle: “Ronald Goedemondt in Nederland. Ik houd wel van donkere humor. Ook kijk ik graag naar Engelstalige cabaretiers. Bijvoorbeeld: Daniel Tosh, Bill Burr, Ricky Gervais en Jack Whitehall.”

Thymen: “Wat maakt jou trots op team desQ?”

Daniëlle: “De enorme positieve energie die het team heeft. De wil om het samen en goed te doen en de wijze waarop ze zich staande houden met alle uitdagingen die een groeispurt met zich meebrengt. We zijn ondertussen een enorm bedrijf, maar toch zijn we klein en betrokken bij elkaar.”

Thymen: “Wat houdt jou gemotiveerd op de werkvloer?

Daniëlle: “Diversiteit in mijn werk. Ik heb heel veel petten op, ik draag veel verantwoordelijkheid en ik heb veel inspraak. Een fijn team om me heen vind ik ook erg belangrijk. Ik vind het ook echt wel heel fijn als mensen om me heen het fijn hebben en dat ik daar een bijdrage in heb.”

Nu is het mijn beurt om te vertellen over de band die Daan en ik hebben. Gelukkig ken ik Daan al best een tijd. Toen ik Daan voor het eerst zag was ik een jaar of 13. Na school kwam ik vaak langs op kantoor om mijn vader te bezoeken en wat centjes te vragen voor de McDonalds. Natuurlijk ging ik de meeste mensen langs en daar zat Daan ook bij. Het gekke is dat de tijd heel snel gaat. Nu ik ouder ben en ook op kantoor werk, werk ik vaak samen met Daan en heb ik een andere relatie met haar opgebouwd. Ik vind Daniëlle een doorzetter, iemand die weet waar ze voor gaat en iemand die haar doelen daadwerkelijk behaalt. Dat bewonder ik echt aan haar. Ik hoop dat ik nog veel van haar kan leren.

Liefs,

Thymen
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details