Team desQ

Leer Chantal (vestigingsassistente) beter kennen!

30 maart 2022

Het is weer tijd voor een teamdesQ interview! Dit keer is collega Chantal aan de beurt. Chantal werkt bijna altijd op onze vestiging in Breda, dus ik zie haar natuurlijk minder vaak dan mijn collega’s in Oss. Wat weet ik al van haar? Chantal is super vriendelijk en komt heel zachtaardig over. Ook weet ik dat ze binnen zorgdesQ is begonnen als recruiter, maar nu erg blij is met haar rol als vestigingsassistente. Waarom de overstap en wat maakt het werk als vestigingsassistente zo leuk? Daar komen we tijdens dit interview achter. 

Collega Yvon werkt vaker met Chantal op onze vestiging in Breda, dus ik heb gevraagd of zij mij ook wat kan vertellen over Chantal!

Yvon: “Chantal is een hardwerkende en enthousiaste collega. Ik ben op hetzelfde moment zorgdesQ binnengekomen als Chantal, dit heb ik vanaf moment één als erg positief ervaren. Met Chantal kan je zowel serieuze gesprekken voeren als hard lachen, wat het ook zo leuk maakt om met haar samen te werken. Ze staat altijd voor haar collega’s klaar en als ze een vraag niet kan beantwoorden dan verwijst ze je door naar een persoon die dat wel kan, dit maakt haar extra toegankelijk. Ik zou Chantal niet willen missen in teamdesQ en ben daarom ook heel blij dat wij vanaf het begin beide werkzaam zijn in de vestiging Breda.”

Chantay: “Hoe ben je bij zorgdesQ terecht gekomen?”

Chantal: “Ik ben bekend geworden met zorgdesQ via de GGD. Ik werkte op de HR-corona afdeling van de GGD waar zorgdesQ veel personeel voor aanlevert. Ik wist doormiddel van een wervingsvideo op de social media kanalen dat zorgdesQ op zoek was naar personeel voor de nieuwe vestiging in Breda. Ik ben toen op gesprek gekomen en dat ging super goed! Uiteindelijk ben ik natuurlijk hier gestart.”

Chantay: “Hoe ziet een werkdag als vestigingsassistente eruit?”

Chantal: “Bij iedere dag horen weer andere taken, dus iedere dag is anders. Het eerste wat ik elke dag doe is mijn mailbox bijwerken. De mailbox speelt een belangrijke rol in mijn taken. De ene dag ben ik bezig met het uitbetalen van de uren en de andere dag ben ik bezig met het maken van overeenkomsten. Het is heel gevarieerd, en dat maakt het ook zo leuk!”

Chantay: “Als je hier nog 5 jaar zou werken, wat zou je dan willen doen?”

Chantal: “Oeh… lastige vraag! Ik wil in ieder geval goed worden in mijn huidige werkzaamheden, omdat ik nog niet zo lang in de functie als vestigingsassistente zit. Ik merk dat het takenpakket heel breed is omdat ik te maken heb met veel verschillende opdrachtgevers en kandidaten die allemaal hun eigen wensen en behoeften hebben. Dus om antwoord te geven op je vraag: over 5 jaar sta ik aan de top van mijn huidige functie en wie weet misschien wel als senior. Als zorgdesQ blijft groeien zal ik misschien wel meer richting HR gaan. Dat is namelijk mijn studierichting.”

Chantay: “Welke goede voornemens had je voor het jaar 2022?”

Chantal: “Heel erg, maar ik had ze eigenlijk niet echt haha! Ik denk vooral gewoon door blijven gaan met wat ik nu aan het doen ben. Ook hoop ik dat ik meer leuke dingen kan ondernemen zoals op vakantie gaan!”

Chantay: “Wat doe je graag in je vrije tijd?”

Chantal: “Ik ben echt een familie mens, dus ik ben in mijn vrije tijd veel met familie. Ik vind het ook altijd gezellig om met mijn vriendinnen op stap te gaan of gezamenlijk wat te eten. Daarnaast sport ik graag twee keer per week. Ik zit bij een sportschool met een heel breed aanbod. Van tevoren ga ik bijvoorbeeld fitnessen en aansluitend volg ik een aqua les. Ik vind sporten heel fijn en het geeft me na een werkdag echt rust.”

Chantay: “Wat vind je leuk aan administratief werk?”

Chantal: “Ik heb binnen zorgdesQ een overstap gemaakt van recruiter naar vestigingsassistente. Als recruiter ben je verantwoordelijk voor het eerste contactmoment met de kandidaat, terwijl ik het traject dat daarna komt het leukst vind. Onze kandidaten zo goed mogelijk proberen te helpen wanneer ze al via ons aan het werk zijn, dat is waar ik energie uithaal. Voor vragen over bijvoorbeeld een loonstrook kunnen zij bij mij terecht.”

Chantay: “Wat voor een teamplayer ben jij?”

Chantal: “Ik vind het zelf erg leuk om in een team te werken. In een team werken geeft mij meer energie. Af en toe zit ik alleen in Breda, terwijl de rest van het backofficeteam in Oss zit. Ik vind het daarom leuk om af en toe ook in Oss te werken. Ik zie mezelf als een behulpzame teamgenoot. Als er iets is of een collega heeft hulp nodig dan kunnen zij altijd bij mij terecht. Met het team sparren over lopende zaken doe ik ook graag, dus ik heb wel behoefte om te overleggen.”

Chantay: “Hoe zouden vriendinnen/vrienden jou omschrijven?”

Chantal: “Ik heb deze vraag toevallig een keer gesteld aan mijn vriendinnen en mijn zus. Ze zeiden dat ik veel humor heb en van lachen en gezelligheid hou. Ik ben ook wel echt de dierenvriend van de groep. Als er een hond voorbijloopt dan ben ik de eerste die erbij zit. Verder benoemden ze dat ik meelevend en lief ben. Gelukkig alleen maar positieve dingen!”

Chantay: “Wat betekent voor jou ‘geluk’?”

Chantal: “Mijn geluk is in het laatste jaar echt veranderd, omdat ik sinds kort tante ben geworden. Ik merk echt dat dat een nieuw soort geluk is. Ik ken verschillende manieren van geluk. Ik kan heel gelukkig zijn als ik met vriendinnen weg ben, maar ook als ik met mijn familie ben. Als ik mijn nichtje zie dan ben ik wel echt het gelukkigst. Ik had nooit verwacht dat ik er zo een gevoel bij zou krijgen, omdat ik dat nooit op zo’n manier heb gehad met andere kinderen.”

Chantay: “Kijk je liever een film of lees je liever een boek?”

Chantal: “Ik vind allebei leuk! Als ik op vakantie ben dan pak ik graag een boek, maar als ik thuis ben dan zet ik graag Netflix op om een film te kijken. Als ik een boek lees dan lees ik wel graag waargebeurde verhalen. Verzonnen verhalen vind ik minder interessant.”

Het interview zit er weer op en ik ben blij dat ik Chantal beter heb kunnen leren kennen. Hoe positief ze wordt omschreven is precies hoe ze bij mij al vanaf het begin overkomt. Alleen maar een extra pluspunt dat ze een dierenvriend is, want dat is wel nodig met al onze teamdesQ kantoorhonden! 

Liefs,

Chantay
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details