Interviews kandidaten

Interview zorgcollega – Annelie

6 januari 2021

Het werken in of voor de zorg kent verschillende verhalen en deze keer lees je mee met iemand uit het werkveld. Wanneer je mijn blogs volgt, hebt je al meerdere collega’s van kantoor beter kunnen leren kennen. Nu wordt het werken in de zorg belicht vanuit een ander oogpunt, want onze zorgcollega’s zijn aan de beurt! Ik ben altijd op zoek naar inspirerende verhalen en toen ik aan Annelie vroeg of ik haar mocht interviewen, kreeg ik de dag erna meteen een uitgebreid verhaal terug. Wat fijn dat er zo snel tijd gemaakt kon worden, ondanks de drukte. Een harde werker, zo kunnen we Annelie wel omschrijven.

Wie is Annelie en hoe bevalt het werken voor haar in de zorg?

Myrthe: ‘’Vertel eens wat over jezelf, over het werken in de zorg?’’

Annelie: ‘’Ik ben Annelie Smits, getrouwd en moeder van drie kleine kinderen. De afgelopen jaren werkte ik met heel veel passie en plezier in gehandicapten en ouderzorg. Sinds dat ik moeder ben geworden, merkte ik dat mijn interesse in werk is veranderd. Zo merkte ik dat ik het lastig vond om de onregelmatig tijden te combineren met mijn gezin.’’

Myrthe: ‘’Je hebt het over onregelmatig werken, wat moeilijk te combineren was. Wat was het alternatief?’’

Annelie: ‘’Ik koos ervoor om een ander pad in te slaan, dit ging met vallen en opstaan. Via LinkedIn kwam ik de vacature tegen voor verzorgende bij de teststraten in de regio. Ik had eerder al de keus gemaakt om niet meer in de zorg terug te gaan, maar deze vacature sprak me toch aan dat ik meteen besloot te solliciteren.’’

Myrthe: ‘’Waarom sprak de vacature van de teststraat je aan?’’

Annelie: ‘’Ondanks dat ik op dat moment een uitkering had, vond ik het toch heel belangrijk om aan het werk te gaan. Door mijn ups en downs die ik eerder had meegemaakt vond ik het belangrijk om weer onder de mensen te komen. Ik vond het heel spannend, maar ik werd meteen aangenomen. De eerste maanden werkte ik als administratief ondersteuner in de teststraten in Uden en Rosmalen en later kwamen hier Cuijk, Den Bosch en soms ook Tilburg bij.’’

Myrthe: ‘’Wat is er voor jou veranderd de afgelopen tijd?’’

Annelie: ‘’Elk week groeide mijn zelfvertrouwen en vond ik steeds meer mijn plek op de werkvloer, maar ook in het contact met zorgdesQ. In het begin gaf ik aan me onzeker te voelen, als persoon en in mijn handelen. Vanaf dag 1 hebben jullie me gestuurd en geaccepteerd welke weg in wilde bewandelen. Verschillende keren is me gevraagd of ik me wilde laten scholen als afnemer zodat ik ook zelf de testen kon afnemen. Hier voelde ik me niet prettig bij. Tot afgelopen november, nu voel ik me zeker en ging ik naar school. Nu kan ik me naast administratief ondersteuner ook afnemer noemen. ‘’

Myrthe: ‘’Als afsluiter… Wil je nog wat zeggen over het werken via zorgdesQ?’’

Annelie: ‘’Ik ben trots op wat ik bereikt heb. Dankzij zorgdesQ heb ik mijn zelfvertrouwen weer teruggevonden. Jullie zijn toppers! Bedankt!’’

‘’Dankzij zorgdesQ vond ik mijn zelfvertrouwen weer terug.’’

Vandaag trapt Annelie af met mijn nieuwe reeks van blogs: ‘Interview zorgcollega’. Dankjewel Annelie! Een mooi en inspirerend verhaal wat er wordt verteld. 

Liefs, Myrthe

-Myrthe Moet vertellen-
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details