Opleiding en scholing

Hierom wil jij BHV’er worden!

24 augustus 2022

Een beginnende brand bestrijden, eerste hulp verlenen en personen uit een pand evacueren? Dat zijn allemaal dingen die een BHV’er kan. Het is meer dan een pleister plakken of iemand in een stabiele zijligging leggen. Dat is namelijk het EHBO-deel van de bedrijfshulpverlening, welke de meeste zorgmedewerkers al prima beheersen. Maar waarom zou jij als zorgmedewerker BHV’er willen worden?

Wat is BHV?

BHV is de afkorting voor bedrijfshulpverlening en burgerhulpverlening. Elk bedrijf met medewerkers is sinds 1994 verplicht om maatregelen te treffen op het gebied van BHV. Dit staat in de Arbowet. BHV’ers zorgen voor een veilige omgeving binnen een organisatie, omdat zij weten hoe te handelen in een noodsituatie en anderen snel in veiligheid kunnen brengen. Taken van een BHV’er zijn:

Waarom zou jij als zorgmedewerker BHV’er willen worden?

Er zijn genoeg redenen voor jou als zorgmedewerker om BHV’er te worden. BHV’ers zijn in alle organisaties belangrijk, ook in de zorg. De zorg heeft namelijk te maken met een extra verantwoordelijkheid; de cliënten en patiënten die niet-mobiel of niet-zelfredzaam zijn. Zij rekenen op jou als zorgmedewerker! Daarnaast is extra kennis op doen altijd goed. Wil jij als zorgdesQ-professional extra kennis op doen door een workshop BLS & reanimeren te volgen? Zorg dan dat jij volgend jaar weer bij ons kennisevent sQills bent!

Liefs,

Chantay
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details