Fit en gezond op de werkvloer

Een gezonde werkomgeving in de zorg

18 mei 2022

Als zorgmedewerker en werkgever wil je maar één ding: de beste zorg. Dat kan alleen als zorgmedewerkers fit en gezond zijn. De werkomgeving speelt hierin een belangrijke rol. Maar wat is een gezonde werkomgeving? En wat kan je als werkgever doen voor een gezonde werkomgeving in de zorg? 

Een gezonde werkomgeving in de zorg is een omgeving die de gezondheid van zorgmedewerkers niet belast. Volgens de Arbowet zijn werkgevers wettelijk verplicht om te voorkomen dat fysieke belasting een gevaar vormt voor de veiligheid of gezondheid van medewerkers. Zorgmedewerkers voeren fysieke handelingen uit en (kunnen het mentaal ook zwaar hebben). Een gezonde werkomgeving is dus niet alleen belangrijk voor de fysieke gezondheid, maar ook voor de mentale gezondheid. Met een gezonde werkomgeving zijn zorgmedewerkers productiever, gemotiveerder en natuurlijk gezonder. 

Ook als werkgever heb je baat bij het zorgen voor een gezonde werkomgeving voor je zorgmedewerkers. Als werkgever wil je natuurlijk ook dat ze productiever, gemotiveerder en gezonder zijn. Door rekening te houden met de volgende factoren zorg je voor een gezonde werkomgeving:

Naast deze fysische factoren zijn er ook een hoop andere factoren die bijdragen aan een gezonde werkomgeving zoals gezonde voeding en bewegen op de werkvloer. Zorgmedewerkers zorgen voor anderen, maar wie zorgt er voor hun? Draag als werkgever in de zorg je steentje bij door de werkomgeving zo gezond mogelijk te maken. 

Liefs,

Chantay
Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details