Werving en selectie

Heeft u behoefte aan een permanente invulling van uw vacatures? Samen met u bepalen we de wervingsstrategie en de vereisten waaraan de kandidaat moet voldoen. Wij handhaven een eenvoudige maar effectieve werkwijze bij werving & selectie.

Vanuit een duidelijke opdracht gaan we een voorselectie maken van geschikte kandidaten en per kandidaat een uitgebreid antecedenten onderzoek uitvoeren. Vervolgens zullen de geschikte kandidaten worden gesproken en geselecteerd op diverse harde en zachte criteria. De uiteindelijke selectie zal aan u worden voorgedragen en samen bespreken we welke kandidaten voor een kennismakingsgesprek zullen worden uitgenodigd.

Wij organiseren deze gesprekken samen met u, op een door u gekozen locatie en datum. Het is bij ZorgdesQ gebruikelijk om de consultant aanwezig te laten zijn bij het eerste gesprek.

Na het eerste gesprek bepaalt u met welke kandidaat u de procedure wilt vervolgen en hoe u deze procedure wilt doorlopen. Doorgaans is dat een tweede gesprek en een arbeidsvoorwaardelijk gesprek. Indien u na het arbeidsvoorwaardelijk gesprek tot wederzijds akkoord bent gekomen met de kandidaat, betaalt u ZorgdesQ voor de bewezen diensten.

Werving en selectie is altijd maatwerk en samen met u kiezen we het type dienstverlening dat het beste bij uw organisatie past.