Internationale zorg professionals

ZorgdesQ heeft gemerkt dat er een grote vraag is naar niveau 4 en niveau 5 HBO-V verpleegkundige en dat er op de Nederlandse arbeidsmarkt een tekort is. Op de lange termijn zal dit tekort steeds groter worden.
ZorgdesQ en samenwerkingspartner de European Multi Talent Group Health Care (EMTG) slaan daarom de handen ineen om aan de behoefte die er is te kunnen voorzien.
Dit doen we door hoogopgeleide verpleegkundige te promoten, rekruteren en te selecteren uit het Zuid-Europese aanbod en deze te werk te stellen in de Nederlandse Gezondheidszorg. De focus is hierbij gericht op Spanje, Portugal en Italië.
In deze landen is sprake van een hoogwaardige kwaliteit aan opgeleide verpleegkundigen terwijl er in die landen sprake van een hoge werkloosheid onder zorg-professionals. Na het werven, selecteren, sollicitatie- en matchingstraject van de juiste zorg-professionals wordt gestart met een intensieve taalopleiding. In drie tot vier maanden wordt gewerkt aan het behalen van het taalniveau B1, welke tevens nodig is voor het behalen van de BIG-registratie in Nederland. Tijdens de opleiding worden de toekomstige werkgevers met regelmaat op de hoogte gehouden van de vorderingen. Tevens worden er diverse contact momenten ingepland, zodat er alvast kan worden gewerkt aan wederzijdse binding tussen zorg-professional en organisatie. Ook in Nederland ontvangen de Europese zorg-professionals intensieve begeleiding waarbij ondersteuning wordt geboden om niet alleen ‘on the job’ maar ook in het ‘dagelijkse leven’ zo goed mogelijk te integreren.
Onze klanten worden daarbij volledig door ons ontzorgd.

Wij zijn enthousiast om u hier meer over te vertellen, indien u meer informatie wenst dan bent u van harte uitgenodigd om contact met ons op te nemen via 085-273 22 50.